07
ruj
2022
Vijesti

Carminho - poznati glas fada dolazi u Lisinski

Carminho

Carminho /Mariana Maltoni

share

U nedjelju, 2. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog publiku očekuje jedinstveno glazbeno putovanje uz jednu od najhvaljenijih pjevačica fada njezina naraštaja. 

Kao kći poznate fado pjevačice Terese Siqueire, Carminho je od rođenja bila okružena fadom i gitarama. Iako je odmalena pjevala i oduševljavala svojim glasom, redom je odbijala ponude za snimanje albuma želeći steći zrelost koju zahtijeva izvođenje fada. Nakon završetka studija, putovala je svijetom, sudjelovala u humanitarnim misijama te je tek nakon toga odlučila prepustiti se umjetničkim putovanjima.

Svojim albumima i koncertnim turnejama osvojila je srca publike širom svijeta, a posljednjim diskografskim izdanjem Maria predstavila se i kao producentica te vrhunska pjesnikinja i skladateljica stekavši status jedne od najvećih umjetnica u povijesti portugalske glazbe.

Časopis London Jazz News album je opisao kao „prekrasno ostvarenje; fascinantno raznolik, a opet ravnomjerno očaravajući album”, dok su o njezinu čudesnom glasu Público i Songlinesi napisali da je „glas koji u sebi ima povijest fada“ te „glas koji je predivno prozračan i zapanjujuć“.

Njezino glazbeno putovanje izgradilo ju je kao umjetnicu snažne i promišljene odlučnosti koja nikada ne zaboravlja svoje korijene, u sebi nosi jezik nekoliko stoljeća, ali je Carminho itekako prisutna u svojem naraštaju – očiju uprtih prema svijetu i budućnosti.

Koncert je ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Portugala u Hrvatskoj u povodu obilježavanja 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Portugala.

Ulaznice, po cijenama od 150, 200 i 250 kn (19,91, 26,54 i 33,18 €) dostupne su na blagajni Lisinskog te online na www.lisinski.hr.

Moglo bi Vas zanimati