07
tra
2022
Vijesti

CMC Festival i ove godine u Vodicama - donosimo popis svih izvođača

Predstavljanje CMC festivala

Predstavljanje CMC festivala /Karla Matulina

share

Ovog lipnja svi putevi vode u Vodice, gdje se već na veliko priprema izuzetan glazbeni vikend pun odličnih izvođača i novih iznenađenja. Već 14. godinu za redom u tom se gradiću održava jedan od najpopularnijih festivala zabavne glazbe u Hrvatskoj, CMC Festival, koji će ove godine predstaviti 40 izvođača i njihovih pjesama.

Ovaj festival jedan je od mnogih u režiji CMC-a, a organizatori ističu da je glavni cilj bio motivirati autore i izvođače za stvaranje novih djela, kako bi se pružila platforma gdje bi se mogli prezentirati i promovirati nove pjesme u kojima će slušatelji uživati kako i Hrvatskoj tako i izvan granica lijepe naše.

“I ove godine na adresu festivala stigao je rekordan broj prijava, a organizatori kažu da je bilo zaista teško napraviti finalni odabir za festivalsku večer. Bilo je jako dobrih festivalskih pjesama, bit će jedna jako zabavna večer. Imamo puno imena koja su već bila na festivalu, no imamo i novih debitanata koji su se jako dobro pripremili ove godine”, rekla je kreativna direktorica CMC-a Nikolina Mazalin.

Dodala je kako CMC festival služi kao izvrsna promocija novih pjesama.

Predstavljanje CMC festivala

Predstavljanje CMC festivala/Karla Matulina

“Pjesme CMC-a redovito su veliki hitovi i nalaze se na vrhovima top ljestvica, HR top 40, ali ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji. Ove godine imamo predstavnicu iz Crne Gore”, rekla je Mazalin.

A ove godine posjetitelje očekuje velika novost. Osim klasičnog festivalskog dana u kojem će publika uživo slušati nove i nadolazeće hitove, organizatori su omogućili dodatnu večer rezerviranu za koncerte vrhunskih domaćih izvođača koji će se održati na prekrasnoj vodičkoj rivi. Tako će koncerti ove godine zagrijati i uvesti publiku u festivalska zbivanja u petak, 10. lipnja, dok je subota rezervirana za 40 pomno biranih skladbi.

Jasmin Stavros

Predstavljanje CMC festivala/Karla Matulina

Sadržaj koncerata organizatori će otkrivati u tjednima koji slijede, sve informacije bit će dostupne putem društvenih mreža CMC-a, a prva emisija ususret festivalu kreće već u srijedu, 13. travnja na CMC-u. Za sada je otkriveno jedan od headlinera koji će zagrijavati publiku prvog dana na vodičkoj pozornici, a radi se o jednom od doajena i omiljenih lica Vodičkog festivala – Željku Bebeku.

“Vodički festival je prije svega veliki doprinos Hrvatskoj glazbi i ja ga zbog toga jednostavno volim. I sve ove godine koje dolazim u Vodice, dolazim uvijek s istom željom, da se čujemo daleko i da nadvladamo sve one koji nam upadaju u Hrvatsku glazbu našom hrvatskom glazbom”, rekao je Bebek.

Predstavljanje CMC festivala

Predstavljanje CMC festivala/Karla Matulina

Dodao je kroz smijeh kako se upravo zbog toga uvijek odazvao festivalu, pa čak i kada mu se čini da je “malo pretjerao, da je na svakom festivalu redovan kao i stolice ispred pozornice”.

“Ipak u meni proradi ta želja da dam neki svoj mali doprinos, zajedno sa ovako divnom ekipom kolega i kolegica među autorima, izvođačima i organizatorima, posebno nastupiti u Vodicama kao jednom od najljepših gradova na našem Jadranu. Zato pozivam sve se odazovu budu tog 10. lipnja”, kazao je Bebek.

A nije skrivao da se ovogodišnjem festivalu posebno veseli, i to iz dva razloga.

Predstavljanje CMC festivala

Predstavljanje CMC festivala/Karla Matulina

“Jedan od velikih razloga zašto sam sretan što će biti moj koncert tog dana, je što je 2019. godine, koje sam jako puno nastupao, kiša na žalost poremetila moj koncert i on se nije imao kada ponoviti. Ove 2022. godine sav sam sretan i dati ćemo sve od sebe da taj koncert tu noć bude nešto najljepše što ćemo u ovoj godini uopće dati. Posebno mi je drago što na ovom nastupu, iako ne prvi puta, ali svejedno vrlo značajno, će nastupiti moj sin Zvone Bebek, s kojim imam duet koji je meni najljepša pjesma koju sam ikada otpjevao, ‘Kakav otac, takav sin'”, poručio je Bebek.

Odlična vijest je i da je CMC potpisao novi četverogodišnji ugovor s Gradom Vodice, tako da je dobra zabava, pjesma i ples osigurana u ovom prekrasnom jadranskom gradiću još najmanje toliko.

 

Popis ovogodišnjih izvođača:

Alya
Bojan Jambrošić
Brigita Vuco
Cecilija
Dino Memić
Dino Petrić
Davor Borno
Džentlmeni
Elio Pisak
Fatmir Sulejmani feat. Lidija Bačić Lille
Frano Pehar & Tarapana
Gavrani
Ivan Sever
Indira
Ivana Kovač
Jasmin Stavros i Žera
Kornelija
Lidija Bačić Lille
Ljubavnici
Maja Bajamić
Marija Jelovečki
Mate Grgat
Matíja
Matko Jelavić
Mejaši
Meri Andraković
Mile Perkov
Minea & Nika Zorjan
Mladen Grdović
Mor Roll
Neda Ukraden
Nina Donelli
Nina Petković
Noelle
Slavonske lole
Tri mušketira
Učiteljice
Vedran Roguljić
Vladimir Kočiš Zec
Zlatko Pejaković
Željko i Zvone Bebek
Željko Krušlin Kruška

 

Moglo bi Vas zanimati