23
ožu
2024
Vijesti

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Tony Cetinski, Meritas, Barbara Munjas i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

 

Tony Cetinski – “Tebi sve dugujem”

Izvođač jednih od najvećih ljubavnih hitova kao što su “Kad žena zavoli“, “Umirem 100x dnevno“ i “Budi uz mene“, Tony Cetinski, novom proljetnom pjesmom i spotom “Tebi sve dugujem“, koja je došla iz srca, u režiji Darija Lepoglaveca i u suradnji s Igorom Ivanovićem i Markom Vojvodićem, kao suradnicima u glazbi, stihovima i aranžmanima, raznježio je srca svojih obožavatelja. „Osjećam se nevjerojatno uzbuđeno što mogu s vama podijeliti svoju najnoviju pjesmu koja je proizašla iz srca. Nadam se da će vas dirnuti baš onako kako je mene dirnula dok smo je stvarali“, istaknuo je Tony. Pjesma je objavljena na njegovom službenom YouTube kanalu, a u jednom danu poslušana je oko 20 tisuća puta, također može se poslušati i na ostalim glazbenim platformama kao što je Spotify, Deezer i Apple Music.

Meritas – “U vodi zapisano”

Anita Valo i Meri Jaman sa sobom kroz godine stvaranja i djelovanja nose izrazitu strpljivost i toleranciju. Kroz razne periode i faze uz njih su uvijek kročile zanimljive, talentirane, neprilagođene, potentne, samozatajne osobnosti koje bi njihovoj glazbi davale riječ, krojile zvuk, stvarale identitet slikom. Ova potonja osobnost je zasigurno Mare Milin, glasnik njihove glazbe kroz objektiv koja potpisuje novi spot “U vodi zapisano“ koje Meritas predstavljaju.

Anita i Meri, ali i njihove osobnosti koje ih prate upravo dokazuju inat, marljivost, zanesenost, istančanost pa je tako divno kako Mare opisuje da se sve radilo ručno, danas kada sve može tako lako i brzo. Upravo dugogodišnje bivanje i suradnje između tih osobnosti s početka ovog teksta, svaki put nanovo donese još jednu pjesmu, još jedan spot koji potvrđuje toliko snažan identitet Meritas.

Anita Valo i Meri Jaman kao autorice glazbe su i ovoga puta povjerenje ukazale producentima Juri Ferini i Pavlu Miholjeviću s kojima zajedno rade dugi niz godina, s Anitom koja uz njih dvojicu potpisuje i aranžman, dok Ines Prajo kao stalni član ekipe donosi tekst. Montažu spota potpisuje Ines Piknjač/ Dienne.

 

Yakka – “After”

Hrvatski DJ i producent Yakka (Domagoj Jakić) slavi 15 godina karijere što će obilježiti raznim novim izdanjima i nastupima diljem regije, ali i svijeta. „After“ je naziv prvog ovogodišnjeg noviteta kojim slavi after partyje, a cijela ideja je nastala iz jedne glasovne poruke koju je odlučio semplirati. Naime, jedan od miljenika zagrebačke klupske scene, redovni posjetitelj partyja i after partjya, Marko Žarak, stoji iza glasovne poruke i aliasa Solo Danzare. Iz te poruke nastao je singl koji veliča after partyje kao sastavne dijelove svakog ozbiljnog klupskog izlaska. Yakka je od samog početka vezan uz plesne ritmove, disco i soul glazbu, a sada je stvorio jedan trip ugođaj, mračnu notu i melankoliju sukladno i samoj temi pjesme. No, nije ovo njegov prvi izlet u melankoliju i deep house zvuk, pogotovo ako se sjetimo hit remiksa pjesme „Plešem sama“ grupe Detour.

 

Gusti sok – “Ti imaš ime”

Nakon što su nam grijali srca zadnjim singlom božićnog ugođaja “Najljepše doba godine”, na kraju zime nam ga slamaju singlom za koji frontmen Bojan kaže da je inspiriran njegovim iskustvom: „’Ti imaš ime’ je malo drugačija ljubavna rock pjesma za koju mi je inspiracija bila iskustvo prekida veze, a kao i mnogima, trebalo je neko vrijeme oporavka u kojem su me prijatelji pokušavali izvući iz tuge i žalovanja. Cijeli taj period lošeg raspoloženja, krivih poteza i pametnih savjeta pokušao sam pretočiti u glazbu.“

“Ti imaš ime” svjedoči o hrabrosti i autentičnom pristupu Gustog soka u stvaranju glazbe. Sa svojim zanosnim melodijama i iskrenim tekstovima, singl obećava da će dirnuti srca slušatelja koji su prošli kroz ljubavne uspone i padove: „Ako ste imali takvo iskustvo i danas s odmakom razmislite kako ste sve to preživjeli i što se sve izdešavalo, vjerojatno će vam se činiti kao jedna velika nojzična zbrka.”

Veronika Kovač, Bojan Gatalica, Miran Kapelac, Marko Dragičević, Hrvoje Mikuldaš, Luka Iverac i Renato Palatinuš, članovi benda Gusti sok jako su ponosni na novi singl. Bojan, koji je autor glazbe i teksta je naglasio i kako im je drago što imaju mogućnost snimanja i produkcije u vlastitom prostoru, ponajviše zbog toga što hrabrije pristupaju miksanju i ne boje se eksperimentiranja s načinima snimanja i zvukovima.

 

Barbara Munjas – “Narativ”

Barbara Munjas godinu je započela nastupom na Dori na kojoj je zadivila izvedbom svoje “Nepobjedive”, a sada predstavlja novu pjesmu “Narativ” s kojom je korak bliže do novog sudijskog albuma.

Barbara za “Narativ” kaže da je vrlo živa i ‘napucana’ pjesma te naglašava da je Zoran Majstorović napravio odličan posao prepoznavši i njegujući taj smjer pjesme i posložio aranžman baš na pravi način.

Osim Zorana koji je raspisao aranžman, svirao gitare i producirao pjesmu na Narativu su još svirali Camilla Collet na bubnju, Paolo Jus na basu te Giorgio Giacobbi na saksofonu, dok Barbara Munjas potpisuje glazbu i tekst te je odradila vokale i gitaru. Snimanje, miksanje i mastering potpisuje Matej Zec.

Spot potpisuje Sergio Cinghiale i na jednostavan način prati sve one emocije i naboj koje pjesma sama po sebi ima! Zapravo na jako lijep i jednostavan, minimalistički način prikazuje dva oprečna svijeta od kojeg je jedan zatočeništvo, a drugi sloboda.

Moglo bi Vas zanimati