01
ruj
2023
Vijesti

Daleka Obala u studenom ponovno u Tvornici kulture

daleka obala, marijan ban, split, smoje

Daleka obala objavljuje novi studijski album / Doringo Photography

share

Daleka Obala ponovno dolazi u Tvornicu kulture.

Nakon što su prošlog prosinca održali sjajan koncert u rasprodanom klubu u Šubićevoj, dalmatinski su rokeri najavili još jedan veliki tulum u Zagrebu. Koncert Daleke Obale zakazan je za petak, 3. studenog 2023. godine.

Nakon više od dvadeset godina diskografske pauze, Daleka je Obala u studenom 2022. godine s novim frontmenom na čelu za izdavačku kuću Dancing Bear objavila svoj povratnički album Kao Sad. Novo je studijsko izdanje, osim pohvalama kritike i publike, okrunjeno i Porinom za Najbolji album rock glazbe.

Obilježile su ga i brojne suradnje, a neke su od njih s Nenom Belanom, Antonijom Vrgoč, Silvijom Vargom, Darkom Bakićem te Vedranom Križanom. Jakša Kriletić  Jordes (vokal, saksofon), Boris Hrepić (bas), Zoran Ukić (bubnjevi) i Jadran Vušković (gitara) vratili su se na pozornice i nastavili puniti koncertne i festivalske prostore te oduševljavati publiku diljem Lijepe Naše. Autori i izvođači najvećih hitova koje pjevaju i vole sve generacije dokazali su da još uvijek mogu napraviti pravu koncertnu feštu.

Znakovito je i to da se ove godine obilježava 30 godina od objave albuma Mrlje (1993.) nastalog u vrijeme rata, na kojemu se nalaze i veliki hitovi: ”Mrlje”, ”Ona zbori”, ”Mojoj Lijepoj”, ”Marica” ili ”Oni nas gađaju”. Na prošlogodišnjem su koncertu u krcatoj Tvornici izazvali pravu euforiju, a u studenom se vraćaju kako bi ponovno oduševili sve obožavatelje. Energični će Dalmatinci u Tvornici kulture izvesti najveće uspješnice iz kataloga svoje bogate diskografije.

Pjesme Daleke Obale obilježile su mnoge mladosti i postale rock himnama generacija, a zagrebačka će publika, osim pjesama s aktualnog izdanja ”Kao Sad” čuti i svoje omiljene pjesme. Čitava će Tvornica u studenom zajedno s neumornim i karizmatičnim bendom pjevati ”Četrnaest palmi”, ”Ruzinavi brod”, ”Kurve”, ”Noć je prekrasna”, ”Tonku”, ”Sa mi je ža”, ”Nema te” i ”Morsku vilu” te stvoriti neke nove ”Lipe dane”.

Early bird cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će regularna cijena biti 18 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 21 euro. Ulaznice potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati