16
lis
2024
Vijesti

Premijera

"Radio Soldier" - poslušate prvi singl projekta Disco Lizard na kojem su surađivali dobitnici Grammyja

Disco Lizard - Radio Soldier

Disco Lizard - Radio Soldier

share

“Radio Soldier” prvi je singl Disco Lizarda na kojemu su surađivali Grammyjem nagrađeni audio inženjeri

Pjesma počiva na prepoznatljivoj synth bass liniji koju prati klasičan dance-house ritam s implementacijom industrial elemenata. Istovremeno ostavlja i klasičan i futuristički dojam dok se tekst se zabavlja potrebom za apsolutnom kontrolom nad vlastitim prirodnim impulsima i nagonima.

Pjesmu je miksao Wez Clark (Beyonce, Sam Smith, Rudimental, Duke Dumont…), a masterirao Stuart Hawkes (Amy Winehouse, Ed Sheeran…). Autori glazbe su Alen Vlajnić, Ivan Čačić i Hrvoje Ivančić, tekst potpisuje Alen Vlajnić, a produkciju Disco Lizard.

Disco Lizard je alternativni pop projekt, kojeg je 2019. osnovao Alen Vlajnić. Protekle četiri godine stvarao je debitantski album, i to u inozemstvu s renomiranim miks i mastering inženjerima, redom osvajačima Grammyja te s multimedijalnim umjetnikom Svenom Harambašićem na vizualnom aspektu benda.

Dugotrajan proces produkcije, koji se protezao kroz nekoliko godina, uključivao je brojne suradnike koji su doprinijeli specifičnosti zvuka. Među njima, Ivan Čačić imao je najznačajniji kreativni utjecaj, ostavljajući trajan pečat na albumu.

U Disco Lizardu se Alen Vlajnić kao autor bavi kompozicijom, aranžmanima, produkcijom i snimanjem te pisanjem tekstova, kao i direkcijom šireg vizualnog konteksta.

Za nastupe uživo, Disco Lizard djeluje kao višečlani bend, a uz pomoć istih članova radi na nastupima uživo i studijskoj realizaciji materijala (Toni Toplak, Pavle Miholjević…).

Disco Lizard - Radio Soldier

Moglo bi Vas zanimati