06
srp
2022
Vijesti

Najavljena Dvorišta 2022. - dobra glazba i osvježenje na novim lokacijama

Dvorišta

Foto: Dvorišta

share

Od srijede 13.7. do nedjelje 24.7. za sve stanovnike i posjetitelje glavnog grada vraća se program Dvorišta, ljetna manifestacija koja “otkriva Zagreb kakav još niste doživjeli” i omogućuje svima da zavire iza fasada čarobnih gornjogradskih palača.

Dvorišta su tijekom svih ovih godina ponudila široki spektar glazbenih žanrova od jazza i klasike do popa.

Ove sezone otkrivaju zanimljive, ali i nove lokacije: Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). Predstavljaju lokaciju “koja bi se već u ovoj sezoni mogla pokazati kao posebni hit”, Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Od samog početka, uz zabavu i ambijente, Dvorišta su prepoznata kao sinonim za dobru glazbu, kvalitetne izvođače i izvedbe uživo. Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić samo su neki među mnogima koji su neke od koraka na počecima svojih karijera ostvarili upravo na Dvorištima.

Dvorišta

Bila su Dvorišta i pozornica za mnoge etablirane glazbenike od Jelene Radan, Ivane Kindl, Songkillersa i Caimán Verde do legendarne Zdenke Kovačiček i Branka Bogunovića Pifa, pa i za mnoge klasičare od Ansambla Antiphonus, preko Zagrebačkog puhačkog ansambla, gudačkih kvarteta, kvarteta saksofona, harfistice Ivane Biliško i dr.

Organizatori ističu kako “u trenutku u kojemu se mnoge manifestacije okreću DJ-ima i jednostavnijim rješenjima, Dvorišta ostaju vjerna svojoj agendi i žele zadržati status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente,” najavljujućo kako će sva Dvorišta, cijelim tijekom manifestacije, bit će ispunjena zvucima dobre glazbe. Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama Dvorišta.

Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18:00 do 24:00 – uz iznimku lokacije u Ćirilometodskoj koja je otvorena od 19:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je kao i dosad – slobodan!

Dvorišta

 

Moglo bi Vas zanimati