08
ruj
2022
Vijesti

Festival LADO - počinje 2. izdanje na Mažurancu

Festival LADO

Festival LADO

share

Festival LADO na Mažurancu drugo izdanje održat će se sutra i prekostra, odnosno u petak i subotu, 9. i 10. rujna. Bogat dvodnevni program donosi koncerte, radionice, predstave, izložbe i projekcije posvećene hrvatskoj i svjetskoj tradicijskoj umjetnosti.

Festival je nekomercijalnog karaktera i ulaz na sva događanja je slobodan, a organiziran je u suradnji s Etnografskim muzejom i Akademijom dramske umjetnosti pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Festival donosi dva premijerna koncerta Ansambla LADO i koncerte Zrinke Posavec, sastava Veja, dok internacionalnu scenu predstavljaju tenori sa Sardinije Tenore Su Remediu Orosei i izraelski Yamma Ensemble.

Glazbeni program upotpunit će nastupi Gajdaškog orkestra i Muzičke akademije u Zagrebu. Pridružit će im se učenici Odjela za narodne plesove Škole za klasični balet, a na pozornici parka Mažuranac studenti Akademije dramske umjetnosti izvesti će predstavu Životinje. Kapa dolje Priča o (ne)pokrivanju glave predstavlja izložbu Etnografskog muzeja s organiziranim stručnim vodstvom, a za mlađe uzraste rezervirana je radionica Ornament na tekstilu.

Posebnost ovog festivala njegov je interaktivni karakter u vidu radionica; festival donosi plesnu radionicu i radionicu rukotvorina, kondicijski trening LADO Hop to the Top i posjet fundusu narodnih nošnji, sve u dvorani Ansambla LADO. Na radionice se posjetitelji mogu prijaviti do 8. rujna 2022. i to na mail [email protected] ili telefonski na 01 4828 472.

Festival LADO

Za vrijeme trajanja festivala, posjetitelji će također moći pogledati izložbu Ladarice – čudesnih glasova vladarice! u drvoredu parka i video projekcije Kolo 2.0 na temelju predstave umjetničke organizacije de facto i Ansambla LADO.

U slučaju lošeg vremena, sva događanja i koncerti koji su predviđeni u parku Mažuranac, sele se u dvoranu Ansambla LADO. Sve informacije o festivalu, prijave na radionice i potrebne kontakte doznajte na našoj službenoj web stranici i društvenim mrežama.

Moglo bi Vas zanimati