06
ruj
2023
Vijesti

Fibra fest

U Ljetno kino Bačvice uskoro stižu Vojko V, Matija Cvek, Hiljson Mandela...

Fibra Fest

Fibra Fest

share

Vojko V, Matija Cvek, z++, Hiljson Mandela, Artan Lili…samo su neka od istaknutih regionalnih imena hip-hop, rock i pop žanrova koja uskoro stižu na pozornicu Ljetnog kina Bačvice u Splitu, u sklopu jubilarnog petog izdanja splitskog Fibra Festa.

Ulaznice su dostupne u prodaji, a za festival je predstavljen i raspored po danima.

Niz izvođača na festival dolazi na krilima novih pjesama i albuma – tako će Matija Cvek na Fibra Festu nastupiti dan nakon objave iščekivanog novog studijskog albuma, dok će za Vojka V ovo biti prvo izvođenje uživo hvaljenog albuma “Dvojko” pred splitskom publikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fibra Fest (@fibrafest)

Zagrebačka trap ikona Hiljson Mandela predvodi line-up prvog dana festivala, u petak, 15. rujna, te će ovom prigodom uživo predstaviti pjesme s hvaljenog albuma Mandela Effect, nominiranog i za nagradu Porin, s kojeg su se istaknuli singlovi “Cura s kvarta“, “Još ovu noć”, kao i aktualni “Sam u mraku”. Njemu će se na pozornici iste večeri pridružiti Porinom nagrađeni osječki hip-hop duo Krankšvester, koji su od početka godine održali već dva rasprodana koncerta u Zagrebu.

Istog dana na festivalu će se po prvi put pred splitskom publikom uživo predstaviti energični rock duo Djeca!, s hvaljenim albumom prvijencem Kad čuješ ovaj zvuk. Synth-pop trio pocket palma ovom će prilikom premijerno uživo izvesti i nekoliko novih pjesama s nadolazećeg novog albuma “III”, a pred publiku stižu i indie miljenici Svemirko, kao i alt-rockeri Artan Lili, koji su prošle godine obilježili i deset godina djelovanja.

Drugi dan festivala, subota, 16. rujna, bit će u znaku koncertnih promocija novih studijskih izdanja – kako je već spomenuto, Porinom nagrađeni splitski reper Vojko V uživo će predstaviti hvaljeni drugi studijski album Dvojko, na kojem se nalazi i favorit publike – singl “Mamacita”, dok će Matija Cvek zajedno s bendom The Funkensteins premijerno u Splitu izvesti novi studijski album “Vile se ovdje igraju”, čija je objava 15. rujna.

Atmosferični mango-pop dvojac marisol otvorit će drugi dan festivala, nakon čega slijede i nastupi pop/r&b glazbenice i autorice Miach, kojoj će ovo također biti prvi nastup uživo u Splitu. Koncertnu večer kraju će privesti glazbenik, producent i autor z++, koji potpisuje i hvaljeni hit-singl “Trebaš li me”, a nedavno je najavio i svoj najveći samostalni koncert do sada, onaj u zagrebačkom Dom sportova.

Kao istaknuti festival urbane glazbe, Fibra Fest se do sada odvijao u vrućim ljetnim danima, dok se od ove godine održava sredinom rujna, kao “pozdrav vrelom litu na Bačvicama”. Festival ove godine obilježava peto jubilarno izdanje, a od svojih početaka pred publiku dovodi najistaknutija regionalna glazbena imena, pa su tako u sklopu Fibra Festa nastupili Hladno pivo, PipsChips&Videoclips, Grše, Edo Maajka, Buč Kesidi, Kojoti…

Festivalske ulaznice dostupne su u prodaji po cijeni od 23€, online putem platforme Core Event i u fizičkom obliku u Garica shopu u Splitu. Na istim mjestima dostupne su i dnevne ulaznice, po pretprodajnoj cijeni od 15€, dok će na ulazu biti 18€. Organizator festivala je booking agencija i diskografska kuća yem

Moglo bi Vas zanimati