25
tra
2023
Vijesti

FiloSofia - Svjetski dan plesa obilježava se u klubu Boogaloo

FiloSofia

FiloSofia /Matej Grgić

share

Još nas samo nekoliko dana dijeli od velikog partya benda FiloSofía

29. travnja u klubu Boogaloo održat će se veliki koncert FiloSofíe. Jedinstveni po mnogočemu, sada planiraju pretvoriti cijeli klub u veliki plesni podij te tako obilježiti Svjetski dan plesa.

FiloSofía je međunarodno priznat autorski salsa bend iz Zagreba i Ljubljane. Okuplja pet autora, a to su Sofija Široka (tekst), Miron Hauser (glazba i aranžmani), Luka Žužić (glazba i aranžmani), Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta (glazba i tekst) i Darko Sedak-Benčić (glazba, aranžmani) koji je ujedno i voditelj i producent ansambla. Talentirani i prepoznati po vrhunskim koncertima i atmosferi koju donose publici, sada planiraju zaista nešto veliko. Svi plesači, plesne škole i klubovi, ali i oni koji vole dobru glazbu i dobar ritam, pozvani su u zagrebački Boogaloo 29. travnja s početkom u 20 sati.

Svakako idealna prilika za sve obožavatelje latinoameričke glazbe jer će FiloSofía svirati svoje najplesnije salsa pjesme, a prije i poslije koncerta moći će se nastaviti plesati uz DJicu Teu. 

Njihovu glazbu slušaju obožavatelji iz Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Europe na radio postajama i plesnim podijima diljem svijeta. FiloSofíju posebno cijene u samoj kolijevci salse, u Kolumbiji i u New Yorku. Sastav je 2019. godine izdao prvi album Nuestra Historia. Uslijedile su reakcije iz cijelog svijeta, što od obožavatelja, što od glazbenih kritičara. Nakon prvog albuma najavili su sljedeći album dvjema uspješnicama, singlovima “El Teatro del Absurdo” u 2020. i “Adiós Saturno” u 2021. godini. 2022. godine su završili snimanje 2. albuma Ba-Clave. Njihova glazba obuhvaća različite latinoameričke žanrove poput salse, chachachá, danzóna, danzoneta, guajire, pachange, bombe, bolera i fusiona balkanske i kubanske glazbe.

FiloSofía je definitivno bend svjetske razine, što potvrđuje činjenica da se o njemu piše u intervjuima, knjigama, člancima i na blogovima latinoameričkih radio postaja, novinara i poznavatelja žanra. Bend čine vrhunski autori i glazbenici koji čine sam vrh hrvatske i slovenske glazbe. Ovo je bend koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i koji svojim bogatstvom zvuka može stati na bilo koju pozornicu svijeta i isporučiti vrhunsku kvalitetu.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 17 eura putem Entrio sustava.

Moglo bi Vas zanimati