01
kol
2022
Vijesti

Hrvoje Hegedušić promovira kompilaciju pjesama o moru

Hrvoje Hegedušić

Hrvoje Hegedušić i dalje pobjeđuje na festivalima (Foto: Samir Cerić Kovačević / Croatia Records)

share

Hrvoje Hegedušić se nakon nagrade za najbolju dalmatinsku pjesmu na MarcoPoloFEST-u u Korčuli priprema se za nastup na Melodijama Hrvatskog Juga, 12. kolovoza u Opuzenu

Hrvoje Hegedušić

Kompilacija “U pjesmama mojim more”

U Opuzenu će imati i promociju svog novog albuma, odnosno kompilacije U mojim pjesmama more. Kompilacija objedinjuje dvadeset njegovih skladbi inspiriranih morem, a većinu stihova potpisuje njegova supruga Ljerka Hegedušić.

“Prva pjesma koju sam odlučio poslati na neki festival bila je ‘Riva u noći’ na stihove Maje Perfiljeve, koju su na Melodijama hrvatskoga juga u Splitu 1965. izveli Zdenka Vučković i Ivo Robić. Od te godine pa do danas napisao sam mnogo pjesama i šansona, no uvijek sam se iznova vraćao nepresušnoj inspiraciji koja je živjela u meni: moru! Od ‘Bokeljske noći’, ‘Plovi mala barka’, ‘Kuca srce moje’, ‘Mirišu ti kose’, ‘Nigdi nima takvih stina’ sve do današnjih dana, pokazalo se da ja bez mora ne mogu. Rodila se tako logična ideja da na jednom mjestu objavim izbor najljepših svojih pjesama koje sam pisao moru i o moru”, objasnio je Hrvoje Hegedušić.

Gosti na ovom albumu su Klapa Flumen u pjesmi “Bokun sunca, bokun mora”, Oliver Jakovčev iz Berekina koji je otpjevao pjesmu “Sjeti se prošlog ljeta” dok su pjesmu “Kad su tukle stare ure” zajedno otpjevali Hrvoje Hegedušić i kćeri Hana i Martina.

Nakon Opuzena nastupa na ČAnsonfestu 26. kolovoza u Kastvu, pa na Pjesmama Podravine i Podravlja 28. kolovoza u Pitomači a festivalsko-promotivnu turneju zaključuje na Kajkavskoj popevki u Krapini 10. rujna.

Moglo bi Vas zanimati