07
srp
2022
Vijesti

Irena Žilić najavila veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture

Irena Žilić

Irena Žilić /Sanja Tušek

share

Irena Žilić se vraća u Tvornicu kulture 13. listopada ove godine! Ulaznice za koncert možete nabaviti u sustavu Core-event.

Prošlo je pet godina od hvaljenog koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture kojim je Irena onda promovirala drugi studijski album Haze, a nakon međunarodnog uspjeha zahvaljujući bendu Morcheeba te EP-a Small Hours, Irena se vraća u dvoranu iz koje je sve i krenulo. Pred zagrebačku publiku stiže s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja.

Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena je bila support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a upravo njezin singl “The Moon” objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu “Blackest Blue” prošle godine.

Pjesma “The Moon” inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić “Haze”, nominiranog za nagradu Porin. Irena je i vlasnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

Posljednje izdanje, EP Small Hours, Irena je objavila u ožujku 2020. godine. Limited edition EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog brka, a Small Hours možete pronaći i na svim digitalnim servisima.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kuna možete nabaviti u sustavu Core-event. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 80 kuna. Organizator koncerta Irene Žilić u Tvornici kulture je yem.

Moglo bi Vas zanimati