02
kol
2023
Vijesti

ZEZ i KONTEJNER

Izložba zvuka: Javni poziv umjetnicama i umjetnicima

share

Zavod za eksperimentalni zvuk (ZEZ) i KONTEJNER pozivaju domaće i regionalne zvučne umjetnike_ce da na osmo izdanje Izložbe zvuka prijave svoje performanse, zvučne instalacije, audio i audiovizualne radove te druge medijske i eksperimentalne radove kojima je zvuk konstitutivni element ili osnovni medij.

Multimedijalna izložba održat će se od 9. bdo 16. studenog 2023. u Zagrebu, a rok za prijave je 18. rujna 2023. godine u 16h.

Live coding performans na 7. Izložbi zvuka (Foto Maja Ivošević – Fotosekcija KSET-a)

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici_ce i umjetnički kolektivi koji su aktivni na području Hrvatske i/ili zemalja bivše Jugoslavije.

Prihvaćamo stare, nove, reciklirane radove, kao i radove u nastajanju umjetnika_ca koji dijele našu fascinaciju zvukom i svim njegovim aspektima. Pozdravljamo multimedijalnost i interdisciplinarnost, iščekujemo inovativne i kreativne umjetničke instalacije, interaktivne radove te zvučne performanse bilo koje vrste, forme ili stila, a zanimaju nas i radovi u kojima je zvuk samo jedan od medija za umjetničko izražavanje.

Odabranim umjetnicima_cama nudimo priliku da realiziraju nove koncepte i ideje ili postojeće radove predstave široj publici uz financijsku, kustosku i logističku pomoć naših udruga. Bit će pružena i tehnička pomoć pri postavljanju samog rada ili izvedbe.

Natječaj je otvoren od 26. srpnja 2023. do ponedjeljka 18. rujna 2023. u 16h. Prijave se šalju preko online prijavnog obrasca.

Prijava obavezno mora sadržavati:

  • Kontakt informacije (ime i prezime, e-mail adresa, broj mobitela)
  • Sažetu biografiju
  • Naziv projekta
  • Opis i koncept projekta (molimo navesti je li riječ o postojećem radu ili radu u nastajanju)
  • Tehnički rider uz navedene tehničke potrebe koje osigurava organizator i opremu koju može osigurati sam prijavitelj_ica (uz skicu tehničkog postava)
  • U tehničkom rideru molimo navesti može li se projekt po potrebi reproducirati i preko slušalica iako je originalno zamišljen za razglas (i obrnuto)
  • Projekciju troškova projekta
  • Foto/audio/video dokumentaciju ili skicu projekta

Nepotpune prijave neće biti razmatrane pri odabiru radova, a odabrani umjetnici_ce bit će obaviješteni_e do kraja rujna 2023.

Moglo bi Vas zanimati