29
tra
2022
Vijesti

JazzHR festival uoči proljetnog izdanja obilježava Međunarodni dan jazza

JazzHR

JazzHR

share

Proljetno izdanje JazzHR festivala Hrvatskog društva skladatelja na pozornicu Tvornice kulture od 4. do 6. svibnja donosi već dobro poznata imena iz svijeta jazza, ali i neka novija.

Uoči samoga festivala, JazzHR će obilježiti i Međunarodni dan jazza 30. travnja u suradnji s HRT-om, također u Tvornici kulture. U nekoliko hrvatskih gradova će se tijekom dana održati jazz koncerti ponajboljih domaćih jazz glazbenika, a veliki koncert Jazz orkestra HRT-a u Tvornici kulture, kojim će ravnati Miron Hauser, bit će svojevrsna završnica proslave Međunarodnog dana jazza. Na programu koncerta naći će se mnoge skladbe hrvatske i svjetske orkestralne jazz glazbe.

Bit će to sjajna uvertira u JazzHR festivalu, koji će kroz tri dana programa predstaviti najrazličitija lica jazza. U srijedu, 4. svibnja nastupit će Marko Črnčec Trio i FiloSofia, dan kasnije na pozornicu stižu finalisti natječaja Nove nade jazza “Marjan Marjanović” te Balkan Zoo feat. Nina Ćorić, a zadnji dan festivala, 6. svibnja publika će imati priliku poslušati Borna Šercar’s Jazziana Croatica & Ansambl LADO.

Ulaznice za JazzHR festival – Spring edition dostupne su u sustavu Entrio, po festivalskoj cijeni od 150 kuna, dok je cijena dnevne ulaznice 70 kuna.

Moglo bi Vas zanimati