08
velj
2023
Vijesti

Kazushi Ono uz Zagrebačku filharmoniju

Miljenik zagrebačke publike u spomen na Lovru pl. Matačića

Kazushi Ono

share

U petak, 10. veljače s početkom u 19:30 sati, Zagrebačkom filharmonijom ravnat će bivši šef dirigent Zagrebačke filharmonije Kazushi Ono.

U Zagrebu je radio za vrijeme rata, što mu je pomoglo da prepozna potrebu ljudi za glazbom u teškim trenutcima. Aktivno sudjeluje u društvenim i obrazovnim programima svojih organizacija i često nastupa s mladim glazbenicima u bolnicama i domovima za socijalnu skrb. U Tokiju je osnovao SaLaD Music Festival čija je svrha uključiti ljude svih životnih dobi te ih pozvati u koncertne dvorane. Koncertom u petak također će se obilježiti 30. godina uspješnih diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Japana.

 Sedma simfonija u e-molu Gustava Mahlera skladba je toliko raznorodna u stilu i karakteru da se slušatelj stalno bori s osjećajem izgubljenosti u pokušajima da odgovori na pitanje s koje strane takvoj glazbi pristupiti. Osnovni dojam o djelu je njegova diskontinuiranost koja je po svemu sudeći raison d’être njegova stvaranja, stoji u najavi.

I ovog petka, s početkom u 19:00 sati u predvorju Velike dvorane ne propustite pretkoncertne razgovore na kojem će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.

– ZGF

Moglo bi Vas zanimati