15
pro
2022
Vijesti

Koncert u sjećanje na maestra Pavla Dešpalja, preminuloga počasnog šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija

share

Zagrebačka filharmonija će ovog petka, 16. prosinca, održati koncert u čast pokojnom maestru Pavlu Dešpalju u Koncertnoj Dvorani Vatroslav Lisinski.

Dirigentu svjetske klase, skladatelju raznovrsnog i bogatog opusa velike umjetničke vrijednosti, profesora dirigiranja koji je predano i s ljubavlju nizu naraštaja mladih dirigenata na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Tokijskom nacionalnom sveučilištu prenosio svoje ogromno glazbeno znanje i vještinu, a svi oni koji su ga osobno poznavali izgubili su posebnog, dragog čovjeka punog topline koji je uvijek bio spreman pomoći i izaći svakome u susret.

Koncertom će ravnati priznati violončelist i dirigent Pavle Zajcev, a solist koji će upotpuniti ovu večer je prvi fagotist Zagrebačke filharmonije Matko Smolčić. Na programu vas očekuje skladba Pavla Dešpalja: Varijacije na Krežminu temu koju je 2017. godine napisao po narudžbi Zagrebačke filharmonije, potom Koncert za fagot i orkestar u B duru Wolfganga Amadeusa Mozarta te 7. simfonija u d-molu Antonína Dvořáka.

I ovog petka, s početkom u 19 sati u predvorju Velike dvorane ne propustite predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.

Moglo bi Vas zanimati