03
lis
2022
Vijesti

Kraljevsko otvorenje sezone Lisinski subotom

Royal Philharmonic Orchestra

Royal Philharmonic Orchestra /Ben Wright

share

Prvi koncert u novoj sezoni ciklusa Lisinski subotom, 8. listopada 2022., održat će londonski Kraljevski filharmonijski orkestar, uz šefa dirigenta Vasilija Petrenka te pijanista Simona Trpčeskog.

Ovaj prestižni londonski orkestar je 2021. godine proslavio 75. godišnjicu osnutka. Iako vrhunske interpretacije antologijskih djela svjetskog repertoara ostaju njegov najviši cilj i misija, Orkestar pomiče granice dosadašnjega klasičnog poimanja uloge slavnih orkestara svijeta, pa snimaju glazbu i za videoigre, filmove i televiziju te surađuju sa zvijezdama scene popularne glazbe današnjice.

Vasilij Petrenko, baš kao i orkestar na čijem je čelu, ima zvjezdani status. Do sada je ravnao gotovo svim najistaknutijim orkestrima, kao što su Berlinska filharmonija, Gewandhaus orkestar, Clevelandski orkestar ili orkestar Pariške opere. Njegove karizmatične interpretacije jednako se odnose na simfonijski i operni repertoar, a interpretacije glazbe ruskih i skandinavskih klasika slove kao nenadmašne, stoji u najavi koncerta u Lisinskom.

Simon Trpčeski moćnim pijanizmom i duboko izražajnim i samosvojnim interpretacijama osvojio je dosad  srca slušatelja koncertnih prostora diljem svijeta.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 200 do 290 kn (26,54 do 38,49 €), dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.

Moglo bi Vas zanimati