11
pro
2021
Vijesti

Lovre Marušić dobitnik Nagrade Ivo Vuljević

Lovre Marušić

share

Lovre Marušić ovogodišnji je laureat Nagrade Ivo Vuljević!
Hrvatska glazbena mladež od 1988. godine dodjeljuje godišnju Nagradu za najbolje ostvarenje mladih glazbenika, ove godine dodjela se odvila 9. prosinca u Atriju palače HAZU u Zagrebu.

Marušić je nositelj više nagrada i pobjednik na više uglednih natjecanja, no miljenik je kako publike, tako i glazbene kritike, koji su ga redom isticali tijekom godina njegova formiranja i uspona na (nimalo lakom) pijanističkom putu ka umjetničkoj izvrsnosti i međunarodnom uspjehu. I ovaj put, žiri Nagrade istaknuno je kako Marušić svoj osjećaj za ljepotu tona “iskazuje prirodno poput disanja, premda uvijek svjestan da intuicija nije dovoljna te da um i znanje itekako podupiru taj dar pri građenju umjetničke interpretacije”.

Nagrada Ivo Vuljević sastoji se od diplome, novčanog iznosa, koncerta te pomoći u razvoju karijere u Hrvatskoj i inozemstvu u narednim godinama. Nagrada nosi ime Ive Vuljevića (1919.-1986.), doživotnoga počasnog predsjednika Hrvatske glazbene mladeži, glavnoga glazbenog urednika Radio Zagreba, direktora opere HNK u Zagrebu, direktora ansambla LADO, dugogodišnjeg ravnatelja i počasnog člana Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Dodjelom nagrade usmjerava se pozornost javnosti na talent, trud, sposobnosti i glazbeničke osobnosti mladih umjetnika.

Moglo bi Vas zanimati