22
ožu
2023
Vijesti

Najveći europski glazbeni talenti

Matija Cvek, Edo Maajka i Ivan Grobenski u izboru 100 Artists to Watch

share

Nakon što je prošlog proljeća pokrenula veliki program promoviranja nezavisnih izvođača, IMPALA-in izbor 100 izvođača na koje treba obratiti pozornost, u partnerstvu s YouTubeom, vraća se 2023. s novim izborom talenata iz cijelog europskog nezavisnog glazbenog sektora.

Ova paneuropska inicijativa nastavlja napore IMPALE da u središte pozornosti stavi raznolikost europskog nezavisnog glazbenog sektora. Odabrani od strane članova IMPALA-e i njezine šire mreže, projekt 100 Artists to Watch osmišljen je kako bi istaknuo izvođače u različitim fazama njihovih karijera. Članovi mogu slobodno predlagati izvođače na temelju različitih faktora kao što su raznolikost i inovativnost, kao i komercijalni uspjeh. Na popisu su izvođači na koje treba obratiti pažnju u današnjoj Europi, a među njima se i ove godine našlo i 11 izvođača iz regije izabranih na osnovu nominacija članova RUNDE.

Ove godine to su: Amna (BiH), Dina Jashari (MK), Edo Maajka (HR), Haiku Garden (SLO), Ivan Grobenski (HR), Joker Out (SLO), Klotljudi (SRB), Lufthansa (MK), Matija Cvek (HR), Sajsi MC (SRB), Vizelj (SRB).

IMPALA-in popis uključuje izvođače iz 30 različitih zemalja i sadrži više od 35 glazbenih žanrova, od r&b-a do drilla, folka do elektronike, popa do post-punka… Postoji bezbroj izvođača koje možete poslušati i ogromne količine nezavisnih izdavačkih kuća koje možete otkriti kroz ukupno 100 europskih neovisnih izvođača na koje treba obratiti pažnju ove godine. Poslušajte pripremljene playliste da biste se upustili u nevjerojatno glazbeno putovanje i otkrijte potpuni popis izvođača u nastavku.

Helen Smith, izvršna predsjednica IMPALA-e komentirala je: „Program ‘100 Artists to Watch’ već je postigao veliku vidljivost za neovisne izvođače i diskografske kuće. Nadamo se da će ovo potaknuti i prekograničnu cirkulaciju i službeno priznanje za kreativni i inovativni rad neovisnog sektora. Imamo mješavinu izvođača koji su prepoznati tijekom sezone dodjele nagrada i drugih koji se doslovno tek pojavljuju. Oduševljeni smo što ponovno radimo s YouTubeom kako bismo podržali umjetnički razvoj i razvoj publike, kako bismo potaknuli raznolikost u europskom glazbenom sektoru.”

Dan Chalmers, direktor, YouTube Music, EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) dodao je: „Oduševljeni smo što nastavljamo naše partnerstvo s IMPALA-inim programom ‘100 Artists to Watch’ za podršku novim izvođačima i nezavisnim izdavačkim kućama diljem Europe. YouTube neovisnim izvođačima pruža izloženost, promociju, analitiku, prilike za monetizaciju i mogućnosti suradnje kako bi razvili svoj talent i došli do nove publike. Program ‘100 Artists to Watch’ izvrsna je platforma za izlaganje nezavisnim izvođačima kako bi unaprijedili svoje karijere i došli do publike izvan granica”.

Ovdje pročitajte više o izvođačima s popisa: 100 ARTISTS TO WATCH

Slušajte ih ovdje (svih 100) ili na žanrovskim listama:

IMPALA’s Artists to Watch – Alternative

IMPALA’s Artists to Watch – Fusion

IMPALA’s Artists to Watch – Hip hop & R&B

IMPALA’s Artists to Watch – Pop

IMPALA’s Artists to Watch – Rock

Moglo bi Vas zanimati