26
srp
2023
Vijesti

Prvi samostalni nastup u Puli

Matija Cvek sredinom kolovoza nastupa na pulskom Kaštelu

Matija Cvek i The Funkensteins u Domu sportova

Matija Cvek i The Funkensteins u Domu sportova /Filip Bušić

share

Matija Cvek, višestruki dobitnik glazbenih nagrada Porin i Cesarica te jedan od najistaknutijih i najbrže rastućih pop glazbenika domaće scene, ovog će ljeta po prvi put samostalno nastupiti u Puli.

U pratnji svog vrhunskog benda The Funkensteins u četvrtak, 10. kolovoza stiže na pozornicu magične pulske tvrđave Kaštel, gdje će s publikom podijeliti svoju izvrsnu koncertnu energiju karakterističnu za svaki njihov nastup.

U posljednjih nekoliko godina ovaj se glazbenik i autor ističe kao jedno od najbrže rastućih glazbenih imena nove generacije. Svoju uzlaznu putanju započeo je već s prvom pjesmom, baladom “Visine”, kojom osvaja širu publiku, nakon čega slijedi niz uspješnih i zamijećenih singlova poput pop-funk pjesme “Praviš me ludim”, funk poslastice “Probudi se”, kao i apsolutnog hit-singla iz 2022. koji je osvojio radijski eter i publiku – dueta “Trebaš li me” s Eni Jurišić. Pjesma je to koja im je ove godine donijela najzvučnija domaća priznanja – nagradu Porin u kategoriji Pjesma godine i Cesaricu Hit godine.

U 2021. godini objavio je i svoj hvaljeni studijski prvijenac Izbirljivo i slučajno, kojim je očarao i publiku i kritiku, a album se istaknuo kao jedno od ponajboljih pop izdanja domaće glazbene scene te godine. Upravo mu je to izdanje donijelo i prve nagrade Porin, i to u kategorijama Najbolji pop album godine, dok je za pjesmu “Ptice” osvojio Porina za ​​Najbolju mušku vokalnu izvedbu.

U svom uzlaznom glazbenom putovanju, ovaj iznimni glazbenik se u posljednjih nekoliko godina istaknuo i kroz neponovoljive koncertne nastupe, ispunjene funk, pop i R&B zvukom koje donosi sa svojim bendom The Funkensteins, a svoju unikatnu energiju uživo ovog će ljeta predstaviti i pred pulskom publikom.

Matija Cvek & The Funkensteins na pulski Kaštel stižu u četvrtak, 10. kolovoza, a ulaznice su dostupne u prodaji putem sustava Eventim, po pretprodajnoj cijeni od 15 eura. Organizator koncerta je Baba Production.

 

Moglo bi Vas zanimati