22
velj
2023
Vijesti

Novi koncertni gosti Impulse Festivala: Polarne ptice, Šajzerbiterlemon i Those Herds

Exportdrvo

Exportdrvo

share

Jedan od ciljeva Impulse Festivala je ponuditi novu glazbu i ući u nove prostore.

Za jubilarno izdanje riječ je o prostoru Exportdrva gdje će se održati premijerni koncert novog riječkog benda Polarne ptice, a ispred Exporta svi zaljubljenici u gramofonske ploče dolaze na svoje, na još  jednom izdanju sajma ploča.

U Rijeku premijerno dolazi beogradski sastav Šajzerbiterlemon koji spremaju poseban koncert s krčkim rock bendom Those Herds. Ulaznice za sve programe su u prodaji i topla je preporuka iskoristiti pretprodaju zbog ograničeih kapaciteta.

Novi prostor i nova glazba su rezervirani za zgradu Exportdrvu i riječki bend Polarne ptice. Dvije godine kreativnog rada ovog dueta rezultiralo je albumom koji je izdan početkom prošle jeseni. Album je sniman u Rijeci, a miksan u Zagrebu s Hrvojem Nikšićem, dok je mastering napravio Joe Talia, producent i glazbenik poznat po suradnji sa Jim O’Rourkeom i Orenom Ambarchiem.

Polarne ptice ubrzo pojačavaju svoje redove s gitaristom i žanrovski se pozicioniraju između indie-dronea i post-punk eksperimentiranja. Ako želite vidjeti njihov audiovizualni nastup budite brzi jer je broj ulaznica po pretprodajnoj cijeni od 5 eura ograničen na 50. Polarne ptice svoj premijerni koncert imaju u srijedu, 19.4. u zgradi Exportdrva.

 

The Beertija na Trsatu i ove godine nudi koncertnu premijeru zanimljivih i prije svega gitarističkih riffova. Publika će tako u petak, 21.4. moći uživati u nastupu beogradskog alternativnog garage rock benda Šajzerbiterlemon. Popularni „Šajzeri“ privlače pažnju svojim energičnim nastupima, odličnim video spotovima i pojavljivanjem na kompilaciji Hali gali, koja je okupila najaktualnije mlade bendove u Beogradu.

Prvi nastup u Rijeci ujedno je i promocija novog albuma Na dugačkim poljima objavljenog  prošle godine u izdanju Geenger Records i Pop depresije.

Istu večer na stageu im se pridružuje Those Herds četveročlani bend koji se ponovno aktivirao i trenutno je usred snimanja albuma koji će objediniti njihove dosadašnje pjesme. Za sebe kažu da uživaju raditi bez pritiska i očekivanja. Inspiraciju za stvaranje glazbe crpe u grunge sceni, punk rocku, stoneru i metalu. Parola im je “Glasno i masno!”

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti putem sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka po cijeni od 7 eura. Na dan koncerta cijena iznosi 9 eura.

Sajam ploča je nezaobilazan segment festivala koji je označio njegovo prvo izdanje i početak redovite sajamske ponude glazbenih memorabilija svih formata. Novo okupljanje planirano je za subotu, 22.4. u trajanju od 10h do 17h ispred Exportdrva. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a izlagači se mole da svoj dolazak potvrde do 30.3. na: [email protected].
Napomena: u slučaju lošeg vremena sajam će se održati unutar Exportdrva.

 

I ove godine festival pruža posebnu pogodnost za studente. Uz predočenje x-ice studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (na ulazu), ako nije rasprodan.

Impulse Festival traje od 17. do 23. travnja, a zajedničku organizaciju potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Moglo bi Vas zanimati