08
pro
2022
Vijesti

Orašar u Lisinskom uz zvijezdu ukrajinskog klasičnog baleta

share

I ove godine Orašar baletne trupe Ukrainian Classical Ballet izazvao je veliki interes publike, stoga će čak četiri izvedbe biti održane 10. i 11. prosinca 2022. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovogodišnji Orašar ponovno pleše glavna solistica Opere i baleta Narodno kazališta Litve – Olesja Šajtanova premijerno u Hrvatskoj u ulozi Klare. Olesja u svom umjetničkom izričaju čuva poznatu tradiciju tradicionalnog baleta i baletne škole.

Olesja Šajtanova diplomirala je 2013. godine na Kijevskoj državnoj baletnoj školi s počastima. Iste godine postala je solistica u Ukrajinskom nacionalnom opernom i baletnom kazalištu, a od 2016. glavna je solistica Litavskog državnog kazališta opere i baleta. Osvojila je prvu nagradu na 6. međunarodnom baletnom natjecanju Rudolfa Nurejeva u Budimpešti (2013.), prvu nagradu na 4. međunarodnom istanbulskom baletnom natjecanju (2014.) i prvu nagradu na 5. međunarodnom baletnom baletnom pozivu za plesne škole u Pekingu (Dance Performance Series, 2014.). Nastupala je u Grčkoj, Italiji, Japanu, Njemačkoj i Koreji u ulogama Odette i Odile (Labuđe jezero), Bluebirda i princeze Aurore (Uspavana ljepotica), Clare (Orašar), Quitri (Don Quijote), Giselle (Giselle), Julije (Romeo i Julija), Medore (Le Corsaire), Gamzati i Nikije (Bajadera), Pepeljuge (Pepeljuga), Snjeguljice (Snjeguljica i sedam patuljaka), Paquite (Paquita).

Nakon tri rasprodane izvedbe, ulaznica za balet Orašara po cijeni od 170 Kn do 350 Kn  još uvijek ima za izvedbu u nedjelju, 11. prosinca u 16 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

Moglo bi Vas zanimati