26
svi
2023
Vijesti

Piloti i Aerodrom održat će zajednički koncert u zagrebačkom Hala parku

share

U sklopu svojih ljetnih turneja, bendovi Piloti i Aerodrom predvođeni Zoranom Kikijem Lesendrićem i Juricom Pađenom stižu i u zagrebački Hala park.

Zajedničkim će open-air koncertom dva kultna benda svoje najveće hitove lansirati pred zagrebačku publiku u petak, 8. rujna 2023. godine.

Srpski glazbenik i skladatelj, Zoran Kiki Lesendrić, osnovao je grupu Piloti 1980. godine. Bend je svoj eponimski prvijenac objavio 1981. godine, a svojim je romantičnim i nježnim rock baladama osvojio srca slušatelja diljem bivše države. Unatoč brojnim izmjenama u postavi benda, u osamdesetima objavljuju albume Dvadeset godina, Kao ptica na mom dlanu i Osmeh letnje noći kojima su si priuštili veliku popularnost na prostoru Jugoslavije.

Nakon što su 1996. godine objavili album Dan koji prolazi zauvek, bend se razišao. Kiki je uskoro započeo svoju solo karijeru: 2008. godine objavio je album Mesec na vratima, a poseban uspjeh stekle su pjesme ”Te noći smo se potukli zbog nje”, ”Kako si lepa” i ”Oltar” kojima se u ulozi kantautora vraća na vrh, kako srpske, tako i regionalne scene. Pod nazivom Kiki Lesendrić i Piloti snimaju još dva albuma, Slučajno i zauvek te Širom zatvorenih očiju, a to razdoblje stvaralaštva zaokružuju 2016. godine kompilacijskim izdanjem najvećih hitova u modernim aranžmanima naslova ”Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve”.

Novo su poglavlje u karijeri benda otvorili 2022. godine objavom albuma Mali tragovi na nebu u izdanju Croatia Recordsa, a svojim zvukom i nostalgičnim tekstovima vraćaju nas u osamdesete. Uz ljubavne himne kao što su ”Kao ptica na mom dlanu”, ”Ako misliš da sam tužan”, ”Zaboravljeni”, ”Neverna si”, ”Noć kao iz sna”, ”Leto” i ”Kada sanjamo”, zagrebačka će publika imati priliku čuti i pjesme s novog albuma benda.

Jurica Pađen, svestrani glazbenik i autor brojnih hitova čije je ime urezano u razdoblje novog vala, 1978. je godine osnovao grupu Aerodrom. Bend je u razdoblju od 1979. do 1986. objavio čak pet studijskih albuma: Kad misli mi vrludaju, Tango Bango, Obične ljubavne pjesme, Dukat i pribadače te Trojica u mraku. Nakon toga, bend na određeno vrijeme prestaje s radom, ali 15 godina kasnije ponovno se okuplja i snima album Na travi.

Uz albume Rock @ roll iz 2007. godine te Taktika noja iz 2012. godine, diskografiju je benda obilježilo i posljednje, uspješno izdanje Dnevni rituali objavljeno 2019. godine. Singlom ”Kad si već na nogama” Jurica Pađen & Aerodrom najavljuju novi album koji je već u pripremi.

Osim diskografske aktivnosti, bend je prošle godine odsvirao mnoštvo koncerata, a ljeto 2023. godine rezervirano je za nastupe po čitavoj regiji. Nakon tri godine, Jurica Pađen & Aerodrom vraćaju se u Zagreb. Nastupi će u Čačku, Sarajevu, Zrenjaninu, Ludbregu i Novom Sadu pripremiti i publiku i bend za veliki open-air koncert u Hala parku. Publika će moći ponovno proživjeti i stvoriti nove najljepše trenutke mladosti uz hitove i evergreene benda koji je obilježio desetljeća i čije su pjesme kao što su ”Što si u kavu stavila”, ”Fratello”, ‘’24 sata”, ”Obična ljubavna pjesma”,  ”Otkazani let”, ‘Digni me visoko”, ”Stavi pravu stvar” utkane u živote mnogih generacija. Budući da je katalog ostvarenih suradnji benda zaista bogat, Aerodrom najavljuje kako će uz autorske pjesme izvesti i najveće hitove novog vala izvođača s kojima su surađivali.

Piloti i Aerodrom najavljuju pravu avijatičarsku poslasticu kojom će publika proletjeti desetljećima bogatih karijera i diskografija dvaju velikih bendova. Pod rujanskim će zvjezdanim nebom zasjati neke odavno poznate zvijezde i podsjetiti na velike i važne trenutke regionalne glazbe, ali i predstaviti svoj nove materijale kojima otvaraju neka nova poglavlja u svojim glazbenim karijerama.

Ulaznice po early bird cijeni u iznosu od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati