16
svi
2022
Vijesti

Placebo doniraju prihode od prodaje glazbene opreme

placebo, donacije, salata, zagreb

Placebo / Promo

share

Engleska art-rock dvojka Placebo pokrenuli su online trgovinu na kojoj prodaju opremu korištenu na prošlim turnejama i snimanjima albuma. 

Placebo su nakon osam godina od zadnjeg izdanja objavili osmi po redu album “Never Let Me Go” s kojim su krenuli na novu svjetsku turneju. U sklopu nje, posjetit će nas u Zagrebu 26. lipnja po šesti put, a zanimljivo je kako ljubitelji turneja kreću s novim humanitarnim projektom. 

Fender Mustang Bass bez pragova / Reverb.com

Bend je preko platforme Reverb u prodaju dao više od stotinu primjeraka glazbene opreme među kojima su i kolekcionarski predmeti. Fanovi mogu kupiti opremu korištenu za snimanje albuma Without You I’m Nothing, Sleeping With Ghosts ili Meds, kao i  akustičnu gitaru Takamine korištenu u hit singlu “Every You Every Me”. Tu je i synth Korgov korišten na “Pure Morning”. Cjelokupni iznos od prodaje opreme ide u neprofitnu zakladu Music Saves UA i humanitarnu pomoć za Ukrajinu. 

placebo, salata, zagreb

Prophet 5 Rev 3 / Reverb.com

Osmi album Placeba Never Let Me Go prema jedinstvenim pohvalama glazbenih medija svrstan je među najbolje u njihovoj karijeri, a označava povratak u studio nakon razilaženja s drugim bubnjarem benda Stevom Forrestom. Odmah po objavi, album je zasjeo na prvom mjestu u nizu zemalja i od kritike dobio samo pohvale.

Placebo je u 25 godina karijere postao jedan od najznačajnijih britanskih rock bendova s preko 13 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta. Od debi albuma Placebo koji je promijenio britansku glazbu uz pjesme “Nancy Boy” i “Teenage Angst”, bend je nastavio nizati singlove koje su im priskrbile horde fanova, osigurale pozicije na nacionalnim ljestvicama, milijunske naklade i zacementirale mjesto u samom vrhu svjetske rock scene. U Hrvatskoj su s ovim materijalima nastupi dosad pet puta, a u lipnju nakon dvije odgode dolaze sa svježim i novim materijalom u proširenoj verziji benda.

Miljenici zagrebačke publike, bend predvođen Brianom Molkom, Placebo se vraća u Zagreb i to na open-air koncert na Šalati. Omiljena koncertna pozornica u centru grada bit će jedna od postaja koja će među prvima čuti kako zvuči novi Placebo, a bend će podsjetiti i na svoj bogati katalog.

U prodaji su ulaznice po cijeni od 240 kuna, a na dan koncerta cijena će biti 260 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

placebo, donacije, salata, zagreb

Placebo / Promo

placebo, salata, zagreb

Prophet 5 Rev 3

Fender Mustang Bass bez pragova / Izvor: Reverb.com

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati