14
stu
2023
Vijesti

PRati moj đir

Otvorene prijave za inovativni projekt koji spaja novinare i mlade kulturnjake

share

‘PRati moj đir’ je novi projekt koji spaja mlade organizatore projekata u kulturi i medije.

8. veljače u Petom kupeu sastati će se novinari iz sedam medija i mladi organizatori, koji će imati priliku u formatu speed datea predstaviti svoje projekte. Ovo nije dejt nakon kojeg će poruka ostati na seenu. Svaki novinar će odabrati projekt koji mu se sviđa i o kojem želi izvješćivati na svom portalu u dva medijska vala do kolovoza 2024. godine.

‘PRati moj đir’ ne samo da mijenja igru promocije kulturnih projekata, već i otvara vrata za networking između mladih organizatora međusobno i s medijima, što će potaknuti nove projekte i njihovu medijsku vidljivost.

‘PRati moj đir’, osim postavljanja temelja za dugoročnu suradnju, pridonosi rastu kulturne participacije, podržava mlade organizatore i donosi svježu perspektivu daleko iznad uobičajenih granica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PRati moj đir (@pratimojdir)

Prijave za organizatore su otvorene

Prijave za organizatore su otvorene, a dobrodošli su svi smjerovi umjetnosti! Razgovarati ćeš s novinarima iz sljedećih medija: 24 sata, glazba.hr, Journal, Jutarnji list, muzika.hr, Radio 808 i srednja.hr.

Kriteriji su idući: moraš imati do 33 godine i projekt se mora održavati na području Republike Hrvatske. Prijaviti se možeš slanjem maila na [email protected], mail mora sadržavati kratak opis projekta i predviđeno vrijeme održavanja.

Navečer pozornicu zauzimaju dva benda koja su u prošlih godinu dana odjeknuli u medijima. Hint: jedan od njih uskoro ima koncert u Areni Zagreb. Najava bendova i početak prodaje ulaznica za koncert zakazana je za 23.12.

“Izuzetno mi je drago što imamo velik odaziv medija, njihov angažman i podršku. To je potvrda da je ovakav tip inicijative zaista nešto što nedostaje na kulturnoj sceni u smislu promocije. Jedva čekam vidjeti raznolike projekte koji će se prijaviti, i vjerujem da će ‘PRati moj đir’ pokrenuti jednu odličnu priču u kojoj će se organizatori povezati, te da će novinari i nakon završetka samostalno htjeti pratiti projekte koji su se prijavili”, rekla je organizatorica Lea Bruna Šuker.

Moglo bi Vas zanimati