22
srp
2024
Vijesti

čarolija filmske glazbe

Predavanje Ozrena K. Glasera na Cinehill film festivalu

Ozren K. Glaser

Ozren K. Glaser

share

Skladatelj glazbe za film i kazalište Ozren K. Glaser održat će u subotu 27. srpnja u sklopu studentskog kampusa ovogodišnjeg Cinehill Film Festivala predavanje pod naslovom Čarolija filmske glazbe.

Na predavanju će govoriti o važnosti glazbe za ukupnost audiovizualnog djela, o pristupu izbora glazbe i definiranju autorskih ideja kao i o autorskoj suradnji između skladatelja/ice i redatelja/ice.

Redovni član Hrvatskog društva skladatelja, Glaser iza sebe ima tri albuma filmske glazbe i jedan album s glazbom iz mjuzikla. Do sad je skladao oko 400 skladbi za razne instrumente, orkestar i zbor. 2013. osniva Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival | ISFMF) čiji je umjetnički ravnatelj i producent. Član je i Američkog društva skladatelja, autora i izdavača, kao i glasačkog odbora IPA Akademije (za nagradu Satellites) te odbora Online Film & Television Association.

Ovogodišnji Cinehill održava se od 24. do 28. srpnja u Gorskom Kotaru, između ostalih, i uz potporu službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja.

Moglo bi Vas zanimati