14
sij
2022
Vijesti

Rock&Off - HDS ZAMP potiče najboljeg novog autora s 10 tisuća kuna

Rock&OFF veliki prasak Eric Fran Vasilić Matej Milošev Šiza Miiriam

Rock&Off Veliki prasak

share

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja od ove će godine financijski podržavati kategoriju “Veliki prasak” nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

S ukupno 10 tisuća kuna – 5 tisuća u gotovini i 5 tisuća kuna u protuvrijednosti glazbene opreme – služba zaštite autorskih glazbenih prava nagradit će dobitnika ili dobitnicu Velikog praska za 2021. godinu, onoga tko je „autorskim albumom, pjesmom ili koncertnim nastupima značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu“. Tko je to, odlučit će uskoro 89 hrvatskih glazbenih novinara i urednika biranjem između mladih talenata raznih žanrova: Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam te dvojac Šiza.

HDS je inicijator nagrade Rock&Off, a ove godine se služba ZAMP odlučila na dodatni angažman i novčanu nagradu najperspektivnijem mladom glazbeniku čiji talent u startu prepoznaju i struka i publika. Odabrati glazbu kao životni poziv u godinama korona virusa hrabar je potez. Zato dobitnika želimo motivirati na početku karijere i poslati poruku: ‘tu smo za tebe, i u lošim godinama i onim boljima koje sigurno dolaze.’ Veseli nas što su svi nominirani glazbenici ujedno i autori. Mislimo da je naš doprinos prava booster doza njihovom daljnjem stvaranju i razvoju,“ izjavio je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Novčana nagrada za Veliki prasak godine nova je aktivnost kojom HDS ZAMP nastoji amortizirati izgubljene prihode i pomoći glazbenim autorima tijekom aktualne krize zbog epidemije Covid-19. Podsjetimo, Društvo je u 2021. godini članovima, autorima i nositeljima prava, osiguralo ukupno 4,5 milijuna kuna izvanredne stimulacije iz tzv. AntiCovid19 fonda.

Završna dodjela nagrada Rock&Off bit će 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Također, svi nominirani u ovoj kategoriji sudjelovat će na drugoj po redu Rock&Off turneji ovog ljeta na kojoj će svoju glazbu predstaviti po klubovima i festivalima diljem Hrvatske.

Moglo bi Vas zanimati