07
lip
2023
Vijesti

Najavljen koncert u Tvornici kulture

Silente slavi desetu obljetnicu Lovca na čudesa

Silente

Silente

share

Povodom desete obljetnice objave prvijenca Lovac na čudesa, dubrovački bend Silente odsvirat će album u cijelosti i to na koncertu u Tvornici kulture u subotu 28. listopada 2023.

Poseban nastup bit će jedinstvena prilika u potunosti uživo čuti album koji je označio početak karijere Silentea, a uz sve pjesme s Lovca na čudesa, bend će jedan dio koncerta posvetiti i presjeku svojih najvećih hitova.

Večer će biti podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu specijalnog nastupa Silente će provesti kroz kompletan album prvijenac i svih trinaest pjesama,  i to “Na Istom Mjestu”, “Morski ljudi, morske žene”, “Zaboravi nas”, “Svila”, I ovaj put”, “Ne gledaj me kao da sam”, “Terca na tišinu”, “Molim te zapiši”, “Dragi, vjerujem u sve”, “Lovac na čudesa”, “Još jednom”, “Zimzelen” i “Noćas ona nije ona”. Drugi dio koncerta bit će prilika uglas zapjevati neke od najvećih hitova iz desetljeća duge karijere.

„Uskoro će točno deset godina otkad je objavljen je naš debitantski album Lovac na čudesa. Na isti datum, deset godina kasnije, odsvirat ćemo ga opet. Na istome mjestu gdje smo ga i prvi put svirali. Od početka do kraja, svih trinaest pjesama, onako kako je i snimljen.

Ovo će biti poseban show pripremljen samo za ovu situaciju, a izvodi se u Tvornici Kulture u Zagrebu jer smo tamo imali promociju albuma 2013. Neke od ovih pjesama nismo izvodili otkad su objavljene, a vjerojatno dalje ni nećemo. Lovci na čudesa mala su familija koja je s vremenom prerasla u veliku.

Vjerujemo da tu među vama ima onih koji su već tada došli u Tvornicu da poslušaju neke klince iz Dubrovnika što pjevaju o terci na tišinu. Bit će nam jako drago sa svim lovcima koje smo kroz godine upoznali otpjevati svaku  riječ ovog albuma. Da večer bude dulja, jer nama će trebati najduža na svijetu, na kraju ćemo dodati i nekoliko hitova koje smo do danas uspjeli napisati. Vidimo se u subotu 28.10.2023. Vaš Silente”, izjavio je ovim povodom bend.

Lovac na čudesa uvelike je označio čudesno putovanje za Silente, bend oko kojeg niti dan danas hype ne jenjava. Debitantski album zavrijedio im je Porina u kategoriji Novi izvođač godine, nagradu Hrvatskog radija za najboljeg novog izvođača emisije Music Pub te Nagradu Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na HR Top 40, a singlovi poput “Terca na tišinu”, “Morski ljudi, morske žene” i “Još jednom” i dalje čvrsto drže pozicije u radijskom eteru.

Tamo gdje je Lovac na čudesa krenuo jednako uspješno nastavili su novi albumi Neće rijeka zrakom teći” Malo magle, malo mjesečine kao i posljednji IV koji je zauzeo ljestvice najboljih godišnjih izdanja, a svih čak sedam objavljenih singlova ušlo je top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

Nastavljajući se na uspjeh aktualnog albuma, Silente objavio je novi singl “Sve što treba znat o ženi” u kojoj nastupa nova vokalistica Lara Viktoria Ilić. I treći tjedan od objave, pjesma je u Top 5 nacionalne radijske ljestvice, YouTube bilježi gotovo 360 tisuća pregleda, a singl cijelo vrijeme ima poziciju u Top 20 trending pjesama na YouTubeu.

Obljetnički koncert povodom 10 godina od objave albuma Lovac na čudesa posebna je prilika za čuti jedinstveni nastup benda Silente u zagrebačkoj Tvornici.

Ulaznice su u prodaji od srijede 7. lipnja od 10:00 sati. Early bird cijena je 16 eura, a vrijedit će do 30. lipnja. Dan nakon, 1. srpnja, cijena ulaznice se penje na 19 eura, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 22 eura.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i www.eventim.hr, kao i na svim prodajnim mjestima Entria i www.entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati