06
ožu
2023
Vijesti

Završen natječaj za Splitski festival - prijavljeno 166 pjesama

Splitski festival

Splitski festival

share

Za završnu natjecateljsku večer 63. Splitskog festivala i ove godine vlada veliki interes stoga je do 1. ožujka na natječaj službeno prijavljeno 166 pjesama, od kojih će se odabrati dvadesetak najboljih prema mišljenju šesteročlane stručne komisije.

Ocjenjivanje pjesama temeljit će se na osobnom iskustvu, stručnosti i doživljaju svakog pojedinog člana, uz poštivanje kvalitete i procjene produkcijskog dosega pojedine skladbe. Zbog velikog broja pristiglih pjesama i što kvalitetnije procjene, ocjenjivanje će se odvijati u dva kruga, a popis pjesama bit će objavljen 23. ožujka.

Pred komisijom je zahtjevan posao, a kako bi ga obavili što profesionalnije javnosti će biti predstavljeni prije same objave odabranih skladbi.

„Pjesme su pristizale sa svih strana, ali pravila za prijavu su bila jasno propisana za sve i nije bilo odstupanja. Zanimanje je bilo uistinu veliko, a najviše me veseli što su se javljale kolege svih generacija. Na Prokurativama žele pjevati mladi i stari, a to je upravo ono što želim, načiniti Prokurative mjestom okupljanja svih generacija, zabave i kvalitetnih pjesama.

Najveći su mi poticaj upravo interes i strast glazbenika prema Splitskom festivalu jer pokazuju koliko je to važan događaj za naš grad. Pred nama je sad rudarski posao, trebamo sve pjesme preslušati i ocijeniti, a nekad i prepoznati potencijal same pjesme ili izvođača jer nisu sve pristigle pjesme na istoj produkcijskoj razini. Ono što mogu obećati je da ćemo se potruditi odabrati najbolje kako bi publika ovo ljeto uistinu mogla uživati. Ali ne samo u završnoj večeri, nego svih sedam dana“, izjavio je umjetnički ravnatelj Stevo Vučković Stivi.

Moglo bi Vas zanimati