07
lip
2023
Vijesti

Najbolji mladi instrumentalisti

Status Juniori 2023.: objavljen natječaj za drugo izdanje nagrade

Status Juniori

Status Juniori

share

Nagrada Status domaća je glazbena nagrada za umijeće sviranja, koju već dvadeset i sedam godina dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Nagradu su osvajali brojni poznati domaći glazbenici poput Boška Petrovića, Matije Dedića, Krune Levačića, Nevena Frangeša, Saše Nestorovića, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Marijana Brkića, Ante Gele i mnogih drugih vrhunskih instrumentalista.

Početkom 2020. nagrada Status je dobila svoju juniorsku verziju. Pobjednici prve sezone su bili Petra Stanec i Luciano Bradičić.

Nažalost, pandemija je odgodila drugo izdanje ovog atraktivnog događaja, koje će se održati 24.10.2023. godine u Kinu Kinoteka.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani svirači mlađi ili s najviše navršenih 18 godina starosti, bez obzira na instrument i glazbeni žanr (pop, rock, zabavna, narodna, jazz i etno glazba).

„Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su vrhunski svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. Želimo stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim vrhunskim mladim instrumentalistima da skrenu pažnju na sebe. U svakodnevnom poslu se često susrećemo s bendovima u kojima svira neki mladi glazbenik s velikim potencijalom. Nažalost, okruženje takve mlade talente s vremenom natjera na odustajanje, umjesto da im na vrijeme damo “vjetar u leđa” i brinemo o njihovoj glazbenoj budućnosti”, rekao je Andrej Babić, izvršni tajnik HGU-a.

Natječaj je otvoren do 15.09.2023. Hrvatska glazbena unija moli sve zainteresirane da pročitaju pravilnik nagrade, kao i dodatne informacije na poveznici:

https://nagrada-status.hgu.hr/juniori

 

Moglo bi Vas zanimati