06
lis
2023
Vijesti

Status Juniori 2024.

Produljen natječaj za drugo izdanje nagrade za najbolje mlade instrumentaliste

Status Juniori 2024.

Status Juniori 2024.

share

Nagrada Status je domaća glazbena nagrada za umijeće sviranja, koju već 27. godina dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Nagradu su osvajali brojni poznati domaći glazbenici poput Boška Petrovića, Matije Dedića, Krune Levačića, Nevena Frangeša, Saše Nestorovića, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Marijana Brkića, Ante Gele i mnogih drugih vrhunskih instrumentalista.

Početkom 2020. Nagrada Status je dobila svoju juniorsku verziju. Pobjednici prve sezone bili su Petra Stanec i Luciano Bradičić.

Drugo izdanje Status juniora održati će se početkom 2024. godine u Kinoteci.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani svirači mlađi ili s navršenih 18 godina starosti, bez obzira na instrument i glazbeni žanr (pop, rock, zabavna, narodna, jazz i etno glazba).

Prijave za nagradu Status Juniori podnose se putem službene mail adrese natjecanja – [email protected]. U prijavi se obvezno navodi ime i prezime prijavljenog, vrsta instrumenta te video snimka nastupa, prema kojem će komisija obaviti prvi krug odabira, prije definiranja finalista. Video snimka se može priložiti kao link na YouTube ili se može direktno poslati putem servisa poput wetransfera ili jumbo maila.

Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su talentirani svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. HGU želi stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim potencijalno vrhunskim mladim instrumentalistima da skrenu pažnju na sebe.

Natječaj je otvoren do 1.12.2023.

Pravilnik nagrade, kao i dodatne informacije nalaze se na POVEZNICI.

Moglo bi Vas zanimati