01
lip
2023
Vijesti

Koncert na dar

Studenti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju

Ivan Josip Skender / Foto: Vedran Metelko

share

U petak, 2. lipnja pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera, Zagrebačka filharmonija će uz Muzičku Akademiju darovati koncert Gradu odnosno pretplatnicima Zagrebačke filharmonije, profesorima i studentima Muzičke akademije, studentima Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatskoj glazbenoj mladeži.

Na programu će se naći Koncert za klarinet, gudače, harfu i glasovir Aarona Coplanda (Jan Plevko, klarinet); Kuda, kuda…?, arija Lenskog iz opere Evgenij Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog (Josip Švagelj, tenor); Koncert za klavir i orkestar u Es-duru Franza Liszta, (Ivan Petrović-Poljak, glasovir) i Koncert za violončelo i orkestar u Es-duru Dmitrija Šostakoviča, (Lana Lucija Horvatić, violončelo).

Zagrebačka filharmonija u spomen na Milana Horvata

Zagrebačka filharmonija, Ivan Josip Skender; Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ivan Josip Skender skladatelj i dirigent, svestrani je glazbenik s vrlo širokim spektrom djelovanja. Studij kompozicije upisao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Željka Brkanovića kao najmlađi student kompozicije u povijesti Akademije. Usavršavao se kroz postdiplomski studij u Beču kod Uroša Lajovica te kroz seminare i radionice iz kompozicije i dirigiranja. U njegovom širokom i svestranom opusu nalazi se glazba za soliste, komorne ansamble, orkestre, zborove, glazba za kazališne predstave, mjuzikl te opera Šuma Striborova (sa svojih 27 izvedbi nadaleko najizvođenija bienalska opera).

Koncert na dar savršena je prilika da se kroz glazbu približite i upoznate mlade hrvatske glazbenike radi kojih postoji nada u bolje sutra i koji će biti prepoznati na samom vrhu solista na hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj sceni uz potporu Zagrebačke filharmonije.

– ZGF

Moglo bi Vas zanimati