20
velj
2023
Vijesti

SUM 41 nakon duge pauze ponovno u Hrvatskoj

Sum 41

Sum 41

share

Nakon dvanaest godina od premijernog nastupa, rock bend SUM 41 vraća se u Hrvatsku i to na jednu od najljepših pozornica Jadrana – Ljetnu pozornicu u Opatiji.

Koncert će se održati 11. lipnja, a prodaja ulaznica kreće 22. veljače u 10 sati i to putem Eventim online sistema  i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima.

Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, SUM 41 je ostao jednostavno rock bend – beskompromisan i iskren bez namjere usporavanja. Njihove turneje traju i po godinu dana, s više od 300 nastupa kroz godinu, što im je donijelo status izvrsnog live benda, kojem  pomaže i činjenica kako postavu benda čine čak tri gitare.

Karijera kanadskog benda SUM 41 krenula je prije više od dva desetljeća i to s albumom prvijencem All Killer No Filler iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenija. Singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih na visoko na glazbene ljestvice, te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim.

Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink 182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji, i u pravoj maniri glazbene evolucije pretvorili se u punokrvni rock band.

SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album Order in Decline, nedvojbeno najteži i najagresivniji album u njihovoj legendarnoj karijeri, a istovremeno i najdinamičniji. Frontmanu benda Derycku Whibleyu trebalo je sveukupno tri tjedna da napiše neke od najosobnijih i najiskrenijih pjesama u svojoj karijeri koje su kritičari dočekali s oduševljenjem.

U fazi produkcije je već osmi album Heaven and Hell, čiji se izlazak očekuje uskoro, pa se tako nadamo i izvedbi novih pjesama na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Prodaja ulaznica kreće 22. veljače u 10 sati i to putem Eventim online sistema  i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Cijena ulaznica od početka prodaje do 01.03. je 39 EUR, od 01.03. do 30.04. 42 EUR, od 30.04. do 31.05. 44 EUR, a od 31.05. do samog događaja i na ulazu 49 EUR.

Moglo bi Vas zanimati