10
svi
2022
Vijesti

Future Scope - sve je spremno za početak prvog izdanja festivala

Futurescope Festival

Futurescope Festival

share

Sve je spremno za premijerno izdanje festivala Future Scope, jedinstvenog događanja koje na tri dana pretvara jarunski Otok mladosti u najveću glazbenu oazu u Hrvatskoj.

Ovo veliko slavlje, koje će se održati od 13. do 15. svibnja, je proslava 20. rođendana kultnog klupskog programa Future Scope, a ujedno je to ove godine i prvi veliki open air festival, kojim slavimo kraj pandemije i početak vrućih ljetnih zabava na otvorenom.

Podsjetimo, tri fenomenalna glazbena dana na Jarunu obilježit će brojni domaći, regionalni i svjetski glazbenici iz samoga vrha trenutno aktualne scene. Stilski je ovaj festival unikatna fuzija koja donosi najbolje iz elektronike, hip hopa i rocka. Da spomenemo samo neke, na festivalu nastupaju legende elektroničke glazbe Sven Väth, Stacy Pullen, Paul van Dyk, Mauro Picotto, Maurizio Schmitz, Petar Dundov, Sister Bliss s Faithless DJ setom, Sam Paganini, Nicole Moudaber, Terry Francis i Nathan Coles. Sjajno će biti i na Live stageu gdje će se održati koncerti Elementala, ABOP-a, TBF-a, Rundeka & Ekipe, Urbana i njegove četvorke, Borisa Štoka i originalne postave Denis & Denis. Hip hop snage pak uz već spomenuti TBF brane i Krankšvester, kao i 30Zona, KUKU$ te DJ ambasador žanra Phat Phillie. Novost je da je sada, osim rasporeda po danima, poznata i satnica svih nastupa, tako da posjetitelji mogu detaljno isplanirati svoj boravak na festivalu.

„Iako Future Scope njeguje elektroničku glazbu, na ovom je festivalu dobio svojevrsno pojačanje u vidu izvođača koji njeguju i druge glazbene stilove. No sve to itekako ima smisla: i u našem matičnom klubu Boogaloo, u kojem je održan najveći broj Future Scope programa, često imamo gostovanja izvođača raznih žanrova”, kažu iz organizacije, pa nastavljaju: „Dobro poznajemo svoju publiku. Dosta smo razmišljali o tome što im želimo ponuditi za ovu veliku obljetnicu, jer, na koncu, sve i radimo zbog njih. Ljudi koji dolaze na naše koncerte i partije su urbana publika, koja ne cijeni isključivo jedan žanr. I onda smo odlučili da ćemo postaviti čak pet punktova za nastupe naših izvođača (Electronic stage, Live stage, After tent, Party tent te Red Bull Stribor corner) koji će biti jedinstven showcase raznim glazbenim stilovima. Vjerujem da će našoj publici prelasci sa stagea na stage biti zabavno i pozitivno iskustvo gdje će neki imati priliku čuti i glazbene žanrove koje možda ne slušaju primarno”, govore organizatori.

Festivalski program počinje u 16 sati petkom i subotom te u 14 sati u nedjelju, a potrajat će sve do jutarnjih sati. Treba podsjetiti i na after partyje, koji će se održavati u klubu Boogaloo 14. i 15. svibnja, a početak tih programa će biti u četiri sata ujutro. Ulaznice za službene after partyje festivala bit će dostupne na vratima kluba po cijeni od 70 kuna, odnosno 50 za one koji u Boogaloo dođu s festivalskim narukvicama. Posebno jak bit će after party u nedjelju, koji će se održavati na dva floora.

Festival će, osim sjajnom i raznolikom glazbom, vrvjeti i dodatnim sadržajima. Na zdanju će posjetitelje čekati bogata gastronomska ponuda, odnosno četiri food trucka, a da bi se baš svi i po tome pitanju mogli maksimalno opustit će postojati i ponuda za vegane. Za one koji s festivala osim idiličnih uspomena žele ponijeti i fizičku memorabiliju je tu Future Scope Festival štand s brendiranim Future Scope proizvodima (majice, lepeze, ruksaci, čaše, naočale i slično) nezaobilazna stanice za sve stare i nove fanove nagrađivanog klupskog brenda! Bit će tu još svakakvih zanimacija, besplatnog šminkanja, izrade pletenica isl.

Kako posjetitelji ne bi morali brinuti o novcu, na festivalu će se hrana i piće kupovati putem sustava bezgotovinskog plaćanja kojeg osigurava Entrio.

Cashless sustav funkcionira tako da posjetitelj na ulazu preuzimaju svoju narukvicu na koju mogu (na tzv. top up punktovima koji će biti pozicionirani na nekoliko pozicija diljem festivalske lokacije) uplatiti novac za kupnju pića, hrane ili drugih proizvoda. Sve transakcije na festivalu obavljaju se preko te narukvice, a tijekom cijelog trajanja festivala su moguće nadoplate ili povrat preostalog iznosa novca, koji se naplaćuje deset kuna.

Ulaznice za festival su dostupne na sustavu Entrio. Ako ne želite propustiti niti jedan od tri dana festivala, festivalsku ulaznicu možete kupiti po cijeni od 449 kuna, a VIP festivalska ulaznica 649 kuna. Ako ste već ranije kupili svoju festivalsku ulaznicu, a želite ipak u programu uživati u VIP zoni, možete ju nadograditi u VIP uz pomoć VIP Upgradea po cijeni od 200 kuna.

A što vam osigurava VIP zona? Posebno VIP iskustvo ulaza i korištenja povišenog ekskluzivnog VIP prostora na Electronic i Live stageu s pristupom VIP šanku bez gužve, uz naravno mogućnost rezervacije visokog barskog stola i intimniju priliku za zabavu i druženje u najužem krugu prijatelja uz zvuke omiljenih izvođača!

Jednodnevne karte za petak i subotu sada se prodaju za 199 kuna, dok ona za nedjelju iznosi 99 kuna. Jednodnevne VIP ulaznice se prodaju za petak i subotu, i to po cijeni od 299 kuna. Bit će ih naravno moguće kupiti i na sam dan festivala na samoj lokaciji, samo po nešto višim cijenama.

Cijeli program, kako do ulaznica te ostale informacije o programu i izvođačima možete pronaći na službenoj stranici izvođača ili na njihovim Facebook i Instagram kanalima.

Moglo bi Vas zanimati