20
pro
2021
Vijesti

The Comet Is Coming - novo pojačanje INmusic Festivala

The Comet is Coming

The Comet is Coming

share

Jazz-rock trio The Comet Is Coming predstavlja jedinstvenu kozmičku zvučnu kulisu u lipnju 2022. u sklopu dugo očekivanoga jubilarnog izdanja INmusic festivala.

King Shabaka (Shabaka Hutchings na saksofonu), Danalogue (Dan Leavers na klavijaturama) i Betamax (Max Hallet na bubnjevima) su The Comet Is Coming i predvode put u novu zvučnu dimenziju, nadilazeći žanrovske etikete, sve to s glazbenom urgentnosti protkanom kozmičkim motivima u eksperimentalnoj tradiciji legendarnoga američkog jazz klavijaturista, pjesnika i lidera The Arkestra, Sun Ra, ali i Franka Zappe, Jimija Hendrixa i programa BBC Radiophonic Workshop koji je inspirirao i ime trija.

Karakterističan zvuk The Comet Is Coming kombinira elemente jazza, psihodeličnog rocka, elektronike i funka stvarajući jedinstveni glazbeni svijet inspiriran nepoznanicama svemira i neizvjesnošću budućnosti koja je pred nama. Trojica glazbenih kozmonauta oformili su The Comet Is Coming 2013. godine u Londonu, a prvi EP Prophecy izdali su 2015. godine. Album prvijenac Channel The Spirits uslijedio je 2016. godine uz odlične recenzije i nominaciju za Mercury Prize. U ožujku 2019. godine The Comet Is Coming izdaju Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery u kojemu isprepliću i redefiniraju utjecaje suvremene elektronike, afro-futurizma i psihodelije vlastite interpretacije kozmičkog jazza s političnim temama i stihovima, kao npr. u izvrsnoj “Blood of the Past” nastaloj u suradnji s Kate Tempest.

The Comet Is Coming pridružuju se već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, Hinds, Dry Cleaning i ostalih u sklopu odgođenoga jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu, po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. godine, dok terenska montaža INmusic festivala kao najveće kulturno-turističke manifestacije međunarodnog profila u Zagrebu počinje 24. svibnja 2022. godine.

Četverodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #15 po cijeni od 599 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala. Višestruki posjetitelji INmusic festivala registrirani kao članovi INmusic cluba od 1. rujna 2021. imaju mogućnost ostvariti popuste na ulaznice za sebe i svoje prijatelje u iznosu do 100 kuna.

Moglo bi Vas zanimati