26
lis
2022
Vijesti

Predstavljen Ured za izvoz glazbe Hrvatska u zagrebačkom KSET-u

We Move Music Croatia

We Move Music Croatia /Filip Kovačević

share

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) jučer je pred stotinjak posjetitelja u zagrebačkom klubu KSET predstavio zainteresiranima način funkcioniranja ureda. Detaljno su objašnjeni načini sufinanciranja bendova, međunarodne suradnje s drugim uredima i europskim glazbenim sektorima te predstavljene neke novosti.

Predstavnici ureda objasnili su dvije opcije sufinanciranja turneja i showcase festivala na koje se izvođači mogu prijaviti od 1. studenog. Što se tiče showcase festivala, protokol prijavljivanja za sufinanciranje je da se izvođač nakon prijave na sam showcase festival i potvrde od strane organizatora da je odabran na isti, javi našem Uredu koji će ga sufinancirati. Važno je istaknuti da će svi glazbenici koji odu na showcase festival biti financirani od strane ureda.

Također od 1. studenog, svi glazbenici zainteresirani za odlazak na turneju moći će aplicirati za sufinanciranje iste. Sufinancirat će se one turneje koje će imati minimalno sedam koncerata u deset dana, od čega jedan koncert može biti u regiji (države ex YU), a ostalih šest u ostalim državama. Maksimalan iznos financiranja će iznositi 1500 eura po turneji, a iznos sufinanciranja ovisit će o parametrima kao što su broj koncerata i udaljenost država u kojima se nastupa od Hrvatske. Turneje će se financirati istom glazbeniku maksimalno tri godine zaredom.

Objašnjeni su i elementi funkcioniranja Ureda za sve hrvatske glazbenike koji imaju pravna pitanja (bilo koja vrsta ugovora), financijska pitanja (vrste ugovora i načini isplata) ili bilo koja vrsta savjeta vezana uz glazbenu industriju.

Svi zainteresirani se mogu javiti na [email protected] ili na broj +385 91 252 8303 i dogovoriti sastanak ili mailom / telefonom postaviti pitanje, uz napomenu da nema pogrešnih pitanja. Ideja Ureda je pomoći glazbenicima u rješavanju određenih problema s kojima su se predstavnici Ureda već susretali.

Također najavljen je i hrvatski showcase festival koji će se održati u rujnu sljedeće godine, a lokacija i datumi će se naknadno otkriti.

Nakon predstavljanja ureda, hvaljeni glazbenici Sara Renar, Jordi Ilić (Tús Nua), Ivan Šćapec (Seine) i Nikola Runjavec (Them Moose Rush) objasnili su iz prve ruke svoje dojmove s turneja i showcase festivala, otkrili neke od „trikova“ kod prijava i dogovaranja koncerata, objasnili prisutnima koja su očekivanja i na što treba pripaziti  te naposljetku pohvalili inicijativu Ureda koja bi njima, ali i svima bez iskustva trebao dugoročno pomoći u pokušaju probijanja domaćih granica.

Ovim putem još jednom pozivamo sve izvođače da pošalju svoje podatke ako žele biti prisutni u bazi svih hrvatskih glazbenika na web stranici, te sve zainteresirane da se od 1. studenog prijave za sufinanciranje turneja i showcase festivala.

Sve nove informacije pratite na web stranici https://wemovemusic.hr/

Moglo bi Vas zanimati