29
svi
2023
Vijesti

EMEE

We Move Music Croatia postao članom udruženja europskih ureda za izvoz glazbe

We Move Music Croatia

We Move Music Croatia

share

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) prije nekoliko dana je postao ponosnim članom European Music Exporters Exchange (EMEE).

EMEE je udruženje europskih ureda za izvoz glazbe te neprofitna udruga koju čine 32 nacionalna i regionalna Music Export ureda iz 27 zemalja sa sjedištem u Bruxellesu. Pomoć koju pružaju uredi za izvoz glazbe koji su dio EMEE mreže uključuje financiranje, izgradnju kapaciteta i obuku, poslovne savjete, međunarodno umrežavanje, programe poslovne podrške i još mnogo toga.

Kao dio ove mreže, We Move Music Croatia će surađivati s drugim glazbenim izvoznim uredima diljem Europe kako bi promovirali i podržali hrvatsku glazbu na međunarodnoj razini. Veliki je ovo korak za Ured koji je otvoren u rujnu prošle godine, a već u nekoliko mjeseci je na međunarodnoj razini postigao nekoliko važnih uspjeha te je najavio vlastiti showcase festival i konferenciju.

U travnju ove godine objavljeno je i kako je Ured za izvoz glazbe Hrvatska potpisao ugovor o financiranju turneja i nastupa hrvatskih izvođača na showcase festivalima u inozemstvu s Ministarstvom kulture i medija RH. Ministarstvo je osiguralo važnu potporu hrvatskim glazbenicima i promidžbi hrvatske glazbe na međunarodnim glazbenim sajmovima. Time će izvođači dobiti priliku predstaviti svoj glazbeni izričaj i stvaralaštvo na međunarodnoj glazbenoj sceni i napredovati na svom glazbenom putu.

Osim što su članovi Ureda sudjelovali na velikim europskih showcase konferencijama predstavivši svoj rad te hrvatske glazbenike, najavljen je festival i konferencija SHIP, koja će se održati od 14. do 17. rujna ove godine u Šibeniku. Na showcase dijelu festivala nastupit će 40 bendova od čega će polovicu činiti hrvatski bendovi, a polovicu bendovi iz drugih država. Osim samog showcase festivala, važan dio SHIP-a je konferencija, na kojoj će svi sudionici imati priliku upoznati se s kolegama iz svih dijelova svijeta. Kako funkcionira glazbena industrija u njihovoj državi, kako se probiti na njihovo tržište, što su prednosti, a što mane njihove scene – na sva ta pitanja direktan odgovor će moći dobiti svi posjetitelji SHIP-a.

Rad Ureda za izvoz glazbe Hrvatska možete pratiti na službenim stranicama te na društvenim mrežama.

Moglo bi Vas zanimati