22
pro
2022
Vijesti

Gradsko vijeće Zadar u cijelosti ukinulo financiranje koncertne sezone

share

Usvajanjem amandmana na Gradskom vijeću Zadar u trenutku je onemogućen nastavak koncertne sezone koja u Zadru traje od 1945. godine.

“Odluka Gradskoga vijeća da se usvoji amandman koji je podnijela vijećnica Adela Frank u ime Kluba nezavisnih vijećnika, a usvojenaje  većinom glasova, uvredljiva je po zdrav razum. Naime, prijedlog je da se iznos namijenjen Koncertnoj sezoni smanji za 53.089,12 eura. Problem je što su za Koncertnu sezonu planirana sredstva u iznosu od – pazite sad – 53.089,12 eura! Dakle, za koncertnu sezonu koja u Zadru kontinuirano traje od 1945. godine, gradski vijećnici planiraju – nula eura,” rekla je ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Melita Ivković.

Unutar koncertne sezone ostvaruju se programi brojnih ciklusa: Pretplata, ciklus Zadarskoga komornog orkestra, ciklus Bersa, Klub, Djeca i mladi, Zadarski ciklus.

“Oni koji su predložili ne znaju što su predložili, a oni koji su izglasali ne znaju što su izglasali”, ističe Melita Ivković za Zadarski, dodajući kako je ukinuto i 200 tisuća eura za održavanje Providurove palače.

Moglo bi Vas zanimati