14
sij
2022
Vijesti

Zagrebački festival - objava natječaja 20. siječnja

Zagrebacki festival 2022

Zagrebacki festival 2022

share

Natječaj za 69. izdanje Zagrebačkog festivala, najdugovječnijeg domaćeg festivala popularne glazbe, bit će otvoren 20. siječnja i trajat će mjesec dana, do 20. veljače.

Direkcija festivala predvođena umjetničkim direktorom, Branimirom Mihaljevićem, i ove godine očekuje značajan interes autora i izvođača za festival čija se završna priredba planira za travanj 2022.

„Siguran sam da su mnogi kolege autori već pripremili pjesme za nadolazeći festival, a onima koji još nisu spremni, dobro je došlo pomicanje termina natječaja. Pozivam sve autore i izvođače da odaberu najbolje pjesme i pošalju ih na Zagrebački festival“, izjavio je Mihaljević.

Pravilnik natječaja i online obrazac za prijavu bit će objavljeni na službenim web stranicama festivala, a prilikom prijave novih pjesama, u obzir se uzimaju isključivo završne verzije pjesama, dok izvođač na prijavi mora biti isti izvođač koji će se predstaviti i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala.

Mihaljević, kojemu će ovo biti drugi festival u mandatu umjetničkog direktora, ponosan je na omjer mladih i iskusnih glazbenih zvijezda koji njeguje Zagrebački festival te vjeruje kako će se ta tradicija nastaviti i ove godine: „Pobjednička pjesma „Ptice“ Matije Cveka s prošlogodišnjeg festivala jedan je od hitova godine, prepoznali su je i radijski urednici i publika. S nestrpljenjem čekamo njenu nasljednicu s ovogodišnjeg festivala koji će ujedno biti uvertira za veliko slavlje i okrugli 70. jubilej festivala 2023. godine!“.

Moglo bi Vas zanimati