07
kol
2024
Vijesti

ZBOG TERORISTIČKE PRIJETNJE

Otkazani koncerti Taylor Swift u Beču

Tonska proba

Mnogi hrvatski fanovi kupili su kartu za jedan od tri koncerta Taylor Swift u Beču

share

Sva tri bečka koncerta američke megazvijezde Taylor Swift otkazana su iz sigurnosnih razloga. Prema riječima organizatora Barracuda, zbog planiranog terorističkog napada ne preostaje im ništa drugo nego otkazati nastupe radi opće sigurnosti

 

Nakon uhićenja dvojice osumnjičenika za terorizam koji su navodno planirali napad na nadolazeće koncerte Taylor Swift u Beču, organizator je otkazao koncerte u saveznoj prijestolnici. “Zbog potvrde vladinih dužnosnika o planiranom terorističkom napadu na stadionu Ernst Happel, nemamo drugog izbora nego otkazati tri planirana nastupa radi sigurnosti svih”, objavio je organizator na Instagramu.

Policija je u srijedu ujutro privela 19-godišnjaka u Ternitzu (okrug Neunkirchen) u vezi s planovima napada. Poslijepodne je u Beču došlo do još jednog uhićenja. Kako je generalni direktor javne sigurnosti, Franz Ruf, objavio na konferenciji za novinare, 19-godišnjak je navodno položio “prisegu na lojalnost IS-u”. U pretresu kuće zaplijenjene su i kemikalije.

U četvrtak bi Taylor Swift održala svoj prvi od tri uzastopna koncerta na svojoj turneji Eras Tour na rasprodanom stadionu Ernst Happel. Otprilike 60.000 ulaznica za svaki koncert potpuno je rasprodano. Superzvijezda je tjednima zaokupljala obožavatelje i medije; “Swifties” iz mnogih zemalja posebno su doputovali u saveznu prijestolnicu.

Za sve ulaznice bit će automatski vraćen novac u sljedećih deset radnih dana. Dodatne informacije možete pronaći na oeticketu.

 

 

Moglo bi Vas zanimati