22
tra
2024
Vijesti

Koncerto povodom 60 godina karijere

Tihomir Pop Asanović s gostima dolazi u Peti Kupe

Tihomir Pop Asanović

Tihomir Pop Asanović

share

Kum ex-yu funka Tihomir Pop Asanović donosi presjek karijere u ponedjeljak, 6. svibnja, a Vlatko Stefanovski i Rambo Amadeus predvode impresivnu regionalnu all stars ekipu gostiju

Prva tipka Europe slavi 60 godina karijere, i to uz kakve goste! Svojevrsna titula vodećeg europskog klavijaturista govori o tome koliko je Tihomir Pop Asanović cijenjen i daleko izvan granica ovih prostora. Svoj glazbeni jubilej obilježit će velikim koncertom u ponedjeljak, 6. svibnja u Petom Kupeu, i to uz svoje prijatelje. Na impresivnoj listi gostiju su Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, Bruno Langer, Josip Boček, Dragi Jelić, Jani Moder, Stela Šmit i Jovan Maljoković.

Prve glazbene korake Asanović je napravio u Skoplju, gdje je i rođen. Kako su pri upisu u glazbenu školu, slobodne ostale samo orgulje, upisao je taj instrument, a kasnije i klavir, što mu je i odredilo karijeru. Svirao je s najboljim domaćim glazbenicima, ali upoznao je i mnoge svjetske. 

Tihomir Pop Asanović

Kao jedna od ključnih figura ex-yu funka, surađivao je sa sjajnim instrumentalistima u bendovima Time, Jugoslavenska Pop Selekcija i September, a iz svog zlatnog doba bilježi albume „Majko Zemljo“ i „Pop“ koji i danas djeluju svježe zbog perfektne svirke, sjajnih aranžmana i autorske lucidnosti. 

Tihomir Pop Asanović

Nakon nekoliko desetljeća, ozbiljnije se vraća na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“, a potom i novim albumom „Povratak prvoj ljubavi“ na kojem je ponovo okupio respektabilnu ekipu glazbenika. Njegov vrhunski bend čine Amir Gwirtzman, Davor Črnigoj, Martin Šac, Antun Profeta te Ruben i Filip Horvat.

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl dostupne su putem Entrio sustava:

https://www.entrio.hr/event/tihomir-pop-asanovic-i-gosti-60-godina-glazbenog-djelovanja-18460

Moglo bi Vas zanimati