14
ožu
2024
Vijesti

Dobar House

Tom Bug & Grooveline promoviraju album "Copy Machine"

Tom Bug & Grooveline - Copy Machine

Tom Bug & Grooveline - Copy Machine

share

Dobar House etiketa s ponosom predstavlja iščekivani debi album Tom Buga & Groovelinea, ‘Copy Machine‘ čija će se promocija održati u Ro & Do 15.3.2024, samo dan nakon službenog izdanja albuma!

Crpeći inspiraciju iz razdoblja kad je house glazba uživala najveću popularnost – 90ih godina prošlog stoljeća, Tom Bug i Grooveline napravili su plesni album inspirirani uzorima iz njihovih ranih dana DJ karijere kao i producentima trenutno aktualnim na globalnoj sceni, a svemu tome su pridodali svoj potpis.

S karijerom koja traje od 2002., Tom Bug & Grooveline ostavili su trag na lokalnoj sceni kao DJ-evi, a njihova glazba je prepoznata diljem svijeta najviše zahvaljujući njihovim najprepoznatljivijim hitovima poput ‘Something’s Takin’ Over‘ (2018.) i ‘Love Will Shine‘ (2023.). Njihov utjecaj se proteže preko renomiranih etiketa kao što su Snatch! Records, Soulfuric Trax i Tomov vlastiti label, Dobar House.

“Album je u planu od 2021, prošli smo i na natječaju HDS Zampa koji nam je dijelom financirao album, a kao što možete vidjeti malo je potrajalo. Mi smo svakako zadovoljni s ishodom, napravili smo točno ono što smo htjeli glazbeno, a to je svojevrsni omaž 90-ima u house glazbi, ali kroz naš zvuk i pristup. Neke od traka s albuma vrtile su se u setovima i radio emisijama DJ-eva poput Jamie Jonesa, Sam Divine, David Penna, Fouka, i mnogih drugih, a radio postaje diljem svijeta vrte stvari s albuma, i na tome smo vrlo zahvalni. Nadamo se da je ovo sami početak onoga što album može postići, jer je tek danas službeno izašao.

I za kraj, pozivamo vas na jedan mali, intimni tulum u poznatom zagrebačkog podrumu kako bismo vam uživo pustili pjesme s albuma, ali naravno, i zabavili s našim širokim opusom house glazbe. Pridružite nam se u Ro & Do ovog Petka u kasnim večernjim satima, pa sve do 3 ujutro.”

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.

Moglo bi Vas zanimati