11
lis
2024
Vijesti

Prvi jesenski koncert iz redovitog ciklusa Centra za kulturu Novi Zagreb

Trio NEO gostuje na Novom valu klasike

Trio NEO

share

Centar za kulturu Novi Zagreb poziva na prvi jesenski koncert njihovog redovitog ciklusa ,,Novi val klasike”. Po prvi put dolazi ansambl kojeg čine tri iznimne mlade glazbenice.

Trio Neo – Galerija CZK Novi Zagreb, plakat

U četvrtak17. listopada, u 20 sati, u Galeriji Centra na otvaranju drugog dijela ciklusa koncerata „Novi val klasike“ nastupit će Emma Štern (klarinet), Eleonora Hil (violina) i Hana Novoselec (klavir) koje zajedno čine Trio NEO.

Trio NEO osnovan je u ožujku 2022. godine. S obzirom na to da ansambl poput ovog i nije toliko zastupljen na hrvatskoj sceni, cilj Trija NEO je što više se približiti publici klasičnim djelima i suvremenim djelima mladih skladatelja koja su u nastanku upravo za ovaj ansambl.

Trio je dosad nastupio u Kulturnom centru Osijek, dvorcu Mailath, Donji Miholjac, Matici hrvatskoj u Zagrebu, dva puta u sklopu Mjeseca židovske kulture (KC Osijek-otvorenje festivala i Belišće, Gutmannova palača). Trio je održao recital u prosincu 2023. na renomiranom Europskom kongresu klarineta u Tilburgu, Nizozemska, s praizvedbom mladog hrvatskog skladatelja Matka Brekala. U veljači 2024. Trio je uspješno nastupio i na Tribini Darko Lukić s iznimno širokim dijapazonom programa za ovaj sastav, a u nadolazećoj koncertnoj sezoni na programu Trija NEO očekuju se nove praizvedbe hrvatskih skladatelja te recital na Europskom kongresu klarineta u Salernu, Italija, gdje će Trio NEO izvesti svjetsku praizvedbu mladog skladatelja V. Kovačića.

PROGRAM KONCERTA:
Matko Brekalo (1993.-) // Ridiculosamente (2023.)
Darius Milhaud (1892.-1974.) // Suita za violinu, klarinet i klavir, op. 157b (1936.)
I. Ouverture
II. Divertissement
III. Jeu
IV. Finale
Béla Bartók (1881.-1945.) // Kontrasti (1938.)
I. Verbunkos (Recruitment Dance)
II. Pihenö (Relaxation)
III. Sebes (Fast dance)
Deni Pjanić (1990.-) Delirium (2024.)

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Moglo bi Vas zanimati