16
velj
2024
Vijesti

12. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika

Večeras proglašenje nagrađenih na Papandopulu

XII. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

XII. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

share

Večeras finale i proglašenje nagrađenih 12. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo!

Nakon održanog prvog i drugog izlučnog kruga u kategorijama viola, violina i violončelo, najbolji mladi glazbenici prema ocjeni žirija koji je djelovao u sastavu Goran Končar, Anđelko Krpan, Leonid Sorokow, Milan Čunko, Krešimir Pustički, Wladimir Kossjanenko, Krešimir Lazar, Monika Leskovar i Branimir Pustički, izborili su nastup u finalu Natjecanja Papandopulo!

Nakon finala u kategorijama viola i vilona, preostala nam je još kategorija violončelo koja je na redu večeras! Pozivamo vas na koncert u 20:00 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava LisinskogOdmah nakon finala u kategoriji violončela na redu je proglašenje nagrađenih!

Danas, 16. veljače 2024.
20:00 h – FINALE u kategoriji violončela

21:30 h – PROGLAŠENJE NAGRAĐENIH

Ulaz je slobodan, a pratiti nas možete i on-line na www.natjecanje-papandopulo.org

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija prvenstveno nastala s ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj pruži što širi raspon profesionalnih mogućnosti. Ovo natjecanje svojevrsni je završni ispit za najbolje od najboljih klasičara u Hrvatskoj budući da su pobjednici nerijetko ostvarili upečatljive inozemne karijere. Cilj natjecanja je da se već tijekom školovanja iznimne talente uputi u slojevitost i konkurentnost klasične glazbene scene i pripremi za velika međunarodna natjecanja.

Moglo bi Vas zanimati