01
tra
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Ana Antonova, Egoless, PachangaStorm, Shoe Fly, Teskera

Ana Antonova, Egoless, PachangaStorm, Shoe Fly, Teskera

share

Od Rijeke i Zagreba do Britanije i Njemačke. Tako okvirno izgleda geografski presjek recentnih zbivanja na domaćoj producentskoj elektroničkoj sceni. Više u nastavku.

Ana Antonova – Can’t You See

”Can’t You See” naslov je nove stvari Ane Antonove koja se našla na kompilaciji Terra Lights 2, za Form & Terra Records, njemačkog deep/tech house izdavača, s kojim je Ana već prethodno surađivala u dva navrata. Na ovoj kompilaciji, u vrlo deep house raspoloženju, pored naše Ane nalaze se i djela Maxie Königa, Cie & Mar io, Nicole Brusegana te Petera F. Spiessa.

Egoless – Dubternal

Nakon hvaljenog The only way Out is Through iz 2021., došao je trenutak za Dubternal, novi album našeg producenta, multiinstrumentalista i talentiranog autora Ognjena Zečevića Egolessa. Na albumu koji objavljuje britanski Deep Medi Musik, nalazi se osam novih stvari, od kojih smo, dosad, mogli čuti ”Vitae Eterna” i ”Rivers of the Earth”. Prema riječima samog autora, album je „oda iscjeliteljskoj moći glazbenih instrumenata i ljudskom dodiru u umjetnom svijetu koji nas okružuje”. Dubternal je, osim u digitalnom formatu, dostupan i kao dvostruki 12” vinil.

PachangaStorm – Addicted (Petar Dundov remix)

PachangaStorm, poznat i pod imenom Bruno Pachanga, hrvatski je producent i DJ koji niz godina živi i radi u Münchenu. Njegova se glazba može naći na izdanjima najpoznatijih house kuća kao što su Nervous Records ili Variety Music, ali i na domaćoj Blacksoul Music/BLKSL LTD, s kojom surađuje niz godina. Upravo je na Blacksoul Musicu 2020. PachangaStorm objavio svoj klupski hit ”Addicted” koji je, prije desetak dana, ali ovaj put u reinterpretaciji našeg svestarnog majstora Petra Dundova.

Shoe Fly – Flames EP

Iza pseudonima Shoe Fly krije se Tomislav Šuflaj a.k.a. sessiondigger, dobro poznato lice na domaćoj elektroničkoj sceni. Shoe Fly, njegov autorski projekt, zvanično je lansiran početkom 2023., a dosad bilježi pet EP-a s po tri glazbena djela. Promatrajući ih kao cjelinu, riječ je o vrlo intrigantnim glazbenim ostvarenjima koja, u dekadentnom ugođaju, koketiraju s retro-futurističkim electro i synth wave zvukom…

Teskera – It’s Not Here

It’s Not Here, na etiketi afterme iz Sankt Petersburga, prvo je samostalno izdanje na vinilu za samozatajnog minimal/micro house producenta Tonija Teskeru koji, iza sebe, ima 20-ak autorskih izdanja za prestižne kuće, kao što su Micronica, Intelligent Sound ili Odd Pleasures. Njegova se glazba može naći i kod hrvatskih izdavača THANQ Music, Not Allowed, Dobar House i dr. Teskera je i suvlasnik Kubik Musica, pokrenutog početkom 2022. It’s Not Here sadrži tri Tonijeva originala te remiks naslovnice koji potpisuje njemački duo Superlounge.

 

Moglo bi Vas zanimati