06
lis
2023
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Ana Antonova, Adoo, Koolade, Phyter, Sven Nalis

ana antonova

Nova izdanja elektroničke glazbe u rujnu 2023.

share

U novom izdanju rubrike donosimo izdanja iz druge polovice rujna.

Ana Antonova – EP Meridiano

Il LUSSO è una BAVA di vento che trascorre il caldo pomeridiano d’estate e la FIACCA ci ricorda come è dolce far niente citat je na talijanskom jeziku, koji u sebi krije naslove tri nova glazbena djela krčke glazbenice Ane Antonove, a kojim je predstavljen njen novi EP. Meridiano, na kojem se nalaze ”Lusso”, ”Bava” i ”Fiacca” objavila je početkom rujna etiketa THANQ Music. EP se, glazbeno, može opisati kao dubby-melodic-minimal house, u mediteranskom after hour ugođaju. Upravo je vješto spajanje minimal deep i tech elemenata s atmosferičnim dubom, postao i već pomalo prepoznatljiv Anin zvuk.

Adoo – EP After Seven Years

Prošlo je šest godina otkako je Adoo objavio EP After One Year na etiketi IAMT, a poigravanje s brojem godina u naslovu pretvorilo se u njegov najpoznatiji glazbeni serijal koji se, nakon Pornographic Recordingsa i Night Lighta, smjestio na poznatu etiketu Christiana Smitha, Tronic Music. After Seven Years posljednji je EP u nizu, a sadrži dva nova, originalna djela koja potpisuje Adoo, kao i remiks naslovnice, inače djelo popularnog japanskog tandema Drunken Kong.

Koolade – Yams

Prije desetak je dana na Bandcamp profilu Matka Šašeka Kooladea osvanulo njegovo novo izdanje sabranih afro-soul remikseva, pod naslovom Yams, A Collection Of Afro Soul Remixes. Ovaj kompilacijski album sadrži 12 remikseva iz domene afro-soula i afrobeata te srodnih im inačica, a među kojima su i djela nigerijskih kantautora Burna Boya i Omaha Laya, britanskog hip-hop dua Krept & Konan i američke pjevačice Libiance Fonji.

Phyter – Non Stop Raving

Otkako se prije otprilike tri godine pojavio na sceni, mladi Leonard Klemen aka Phyter, nametnuo se kao jedan od vodećih hard techno producenata nove generacije u Hrvatskoj. S najmanje jednim, a ponekad i nekoliko izdanja mjesečno, Phyter je svakako jedan od najproduktivnijih domaćih autora. Početkom ove godine pokrenuo je i vlastiti label, Powercore, no njegov posljednji singl ”Non Stop Raving” objavio je španjolski Chlore Records.

Sven Nalis – Nevera

Drugo izdanje za etiketu Atje koju je u travnju ove godine pokrenuo Andrea Ljekaj, djelo je Svena Nalisa, riječkog producenta i DJ-a s berlinskom adresom. Sven, svojedobno poznat i kao jedan od pionira broken beata i UK garagea u Hrvatskoj, svoju je fuziju isprekidane ritmike, housea i bassa utkao i u ”Neveru” i ”Sparinu”, koje su se našle na ovom izdanju. Kako im i naslovi govore, oba su djela nadahnuta promjenjivim vremenskim prilikama, karakterističnim za ljetna razdoblja u Kvarnerskom zaljevu.

 

Moglo bi Vas zanimati