24
lip
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Art Was Art, Ilija Rudman, Insolate, Perfect Blind, Tom Beast

Art Was Art, Ilija Rudman, Insolate, Perfect Blind, Tom Beast

share

Prethodno izdanje rubrike nađi ovdje

Art Was Art – Final Destination

Tajanstveni zagrebački electro producent Art Was Art ima novi singl za minhensku izdavačku kuću ZEN DNA. Final Destination je, ujedno i jubilarno 50. izdanje za ZEN DNA, na kojem je Art postigao velik uspjeh sa singlom ”Orwellian Nightmares” iz 2021., zauzevši prvo mjesto na listi Best Sellers 2021: Electro. Ovaj singl, kao i remiks Stannyja Abrama, je među najuspješnija ZEN DNA izdanjima, stoga ne čudi da je upravo Artu pripala čast potpisati jubilarno izdanje ZEN050.

Ilija Rudman – Discoteka Parmida

Vrijeme je za novo i prilično intrigantno izdanje Ilije Rudmana koje je osvanulo, prije nekoliko dana, na njegovom Bandcamp profilu Ilija Rudman Presents Dead Horse Gang. Nakon nekoliko autorskih i remiksiranih reizdanja koja su se ondje pojavila, Discoteka Parmida kreće s plesnom i zabavnom naslovnicom, u Ilijinom retro-cosmic-disco ugođaju, a završava s pomalo avangardnom ”Pagan Afterhours”. Ono što se nalazi između je posebno zanimljivo, jer je riječ o Ilijinoj interpretaciji plesnog klasika NYC grupe Raze, ”Brake 4 Love” iz 1988. s nezaboravnim vokalom Keitha Thompsona.

Insolate – Ride The Wave EP

Insolate nastavlja s visokom razinom produktivnosti u tekućoj godini i donosi novi EP Ride The Wave za Arkham Audio s čak devet glazbenih djela (četiri autorska + pet remikseva). Među remikserima je, svakako, najzvučnije ime španjolski producent Coyu koji je remiksirao naslovnu ”Ride The Wave”, a na izdanju su se još našli i Deniro, Trunkline, Denise Rabe te Cri Du Coeur & Erratum.

Perfect Blind – Volition

Perfect Blind je psybient/electronica/downtempo projekt zagrebačkog producenta Igora Čeranića, poznatog po radu s grupom Subscale, autorskoj glazbi pod pseudonimom Deimos te istoimenom studiju Deimos Soundlabs. Projekt Perfect Blind pokrenuo je prije desetak godina, a Volition je posljednji album objavljen pod ovim imenom koji donosi deset novih autorskih djela u dijapazonu od psihodeličnog ambienta, downtempa, tribal ambienta do chillgressive trancea.

Tom Beast – Episode 1

Da je na domaćoj elektroničkoj sceni možda na pomolu neki novi val trance glazbe, potvrđuje porast broja novih autora koji koketiraju s takvim zvukom – pritom treba uzeti u obzir trance u svoj svojoj širini, bezbroj varijacija i mikro podžanrova. Među njima je i mladi zagrebački producent Tom Beast koji vlastiti izričaj pronalazi negdje između melodičnog techna, progressive housea i trancea. Kako ide taj pronalazak, može se čuti kroz pet njegovih stvari na EP-u Episode 1.

Moglo bi Vas zanimati