21
svi
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: MARCELA, Mladen Burnać i Amir Kazić Leo, Selestia i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

TV Eye – “Alone”

TV EYE zagrebački r’n’r kvintet, koji se prošle godine predstavio s albumom prvijencem Kick it out u izdanju Mast produkcije, a široj je glazbenoj publici i otprije poznat po uzbudljivim i upečatljivim nastupima uživo, potpisao je ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom, te priprema novi album, koji najavljuju s prvim singlom “Alone”.

Prvi album je naišao na sjajne recenzije svih emanentnijih glazbenih kritičara te priskrbio uvrštavanje u top10 godišnje ljestvice albuma, kao i nominacije za Rock & Off nagradu za najveći prasak godine i nagradu publike. Sastav je u međuvremenu imao i zapažene nastupe gdje je dijelio pozornicu s legendarnim the Cult na Šalati, the Godfathersima u Boogaloou, Električnome orgazmu u Tvornici, te svirao na brojnim drugim domaćim festivalima i samostalnim koncertima.

Izuzev žestokog gitarističkog zvuka i plesnih melodija, ono što ih svakako čini prepoznatljivim je njihov karizmatični frontmen Miran Kurspahić, široj javnosti poznatiji kao redatelj i glumac, koji njihove koncerte vodi poput liturgijskog r’n’r slavlja.

 

MARCELA – “Ovako ne ide”

Nakon nastupa na Dori s pjesmom “Gasoline“ kojim se MARCELA pokazala kao jedan od favorita na našem izboru za pjesmu Eurovizije, glazbenica i njezin tim odmah su se posvetili pisanju novih pjesama; prva, koju otkriva danas, je “Ovako ne ide“! Pjesma, po MARCELINIM riječima, oslikava trenutak spoznaje u kojem osoba shvati da je u vezi u kojoj konstantno potiskuje svoje osjećaje, plašeći se uznemiriti drugu osobu, dok istovremeno shvaća da takav način nije održiv jer gubi sebe u procesu.  MARCELA temu pjesme opisuje kao moment u kojem osoba shvaća da boji iskreno progovoriti o svojim emocijama zbog straha da ne povrijedi drugu osobu, no paralelno dolazi do zaključka da treba postaviti granice i smoći snage da kaže ‘ne’ kada to želi.

 

Neli feat. Jakša Jordes – “Ocean”

Nakon „probijanja leda“ singlom “Vrime” talentirana Korčulanka Neli hrabro se otisnula na glazbenu pučinu, odakle nam maše svojom novom pjesmom, naslovljenom “Ocean”.

Autor teksta je i ovaj put Krešimir Butković, koji kaže kako je u njemu riječ o „svevremenskoj i bezgraničnoj ljubavi koja nadilazi sve prepreke i koja je bezuvjetna, nesebična, potpuna, ne ostavljajući za sobom praznine i neodgovorena pitanja“, a Neli dodaje kako će se u tim stihovima možda prepoznati i djevojke odnosno supruge pomoraca, koje dobro znaju što je čežnja i koliko čekanje može biti teško onima što ostaju.

Za glazbeni dio ove emotivne crtice i ovaj put je zaslužan Hrvoje Prpić, kao i aranžeri Teo Aničić i Luky, stvorivši čarobnu „platformu“ za Neli i njezin baršunasti glas natopljen autentičnom otočkom emocijom.

 

Selestia – “Druga osoba”

Selestia (Gabriela Zrilić), mlada umjetnica osvojila je publiku svojim prvim singlom “Lane Switching”, a sada predstavlja “Drugu osobu” kojom potvrđuje zašto je baš ona nova it cura glazbene scene. Kao i “Lane Switching”, Selestia je i na “Drugoj osobi” nastavila suradnju s producentom Filipom Majdakom.

 

Amir Kazić Leo i Mladen Burnać – “Beskrajno zaljubljen”

Zagrebački kantautor Mladen Burnać i po mnogima, jedan od najboljih pjevača u regiji Amir Kazić Leo snimili su duet. Pjesma se zove “Beskrajno zaljubljen”, a za nju je snimljen i video spot.

Glazbu za novi duet “Beskrajno zaljubljen” napisao je Mladen, tekst Fayo, aranžman Dragianni, a video spot je snimila ekipa Studija Valentin (Zagreb). Spot je sniman na Ogulibskom jezeru Sabljaci i u novom ateljeu renomiranog akademskog slikara Hrvoja Puškarića.

 

Moglo bi Vas zanimati