04
lis
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Silente, Nina Badrić, Nika Turković i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Nika Turković – “Tvoja”

Za početak mjeseca kojeg će zaokružiti velikim koncertom u Tvornici kulture Nika Turković predstavlja svoj novi singl i videospot “tvoja“. U najveću zagrebačku koncertnu dvoranu Nika dolazi u subotu, 26. listopada.

Singl “tvoja“ već je treća pjesma koju Nika predstavlja nakon albuma 11. „’tvoja’ je jedna baš jako ljubavna pjesma i za razliku od svih mojih, ova je sretna. Drugo sve bih ostavila slušateljima da interpretiraju kako oni žele“, podijelila je svoj doživljaj pjesme Nika. Autorski “tvoja“ je zajednički rad Nike i Ivana Pešuta, njezinog najdugovječnijeg suradnika.

“tvoja“ nastavlja put kojim su krenula prethodna dva singla – “ima smisla“ i duet s Nelom “mogu i sama“ koji su mjesecima bile među najemitiranijim pjesmama u domaćem eteru, a samo na You Tubeu i Spotifyju pregledane su i poslušane više od milijun puta. Sva tri singla, zajedno s pjesmama koje se nalaze na debiju 11, dvostrukom najprodavanijem domaćem albumu, Nika će sa svojim bendom odsvirati u Tvornici kulture 26. listopada.

 

Silente – “Voli me dok đavo spava”

Dubrovački bend Silente objavio je novi singl “Voli me dok đavo spava”, a još jedna je to pjesma koja najavljuje nadolazeći novi album.

Glazbu i aranžman za novi singl potpisuje Tibor Karamehmedović, tekst Sanin Karamehmedović, dok je za produkciju zaslužan Nikša Bratoš uz Tibora. Pjesma “Voli me dok đavo spava” je treći singl s nadolazećeg albuma.

„Ovo je šansona o tome da ljubav treba pustiti na miru da se razvija i raste po nekoj svojoj sudbini i sreći. Voljeti se treba bez računice, ne možemo tražiti u ljubavi logiku i secirati je. Ne može se sve odmah znati. Ne razmišljaj dva puta, sve je u redu. Jedini đavo u ovoj pjesmi je naša je naša potreba da svemu damo smisao, da sve stavljamo na vagu i onda sve upropastimo. Glava koja odmah mora znati je li ova ljubav prava, koja odmah važe omjer snova i sredstava. To se ne može objasnit, stoga, voli me dok đavo spava” – izjavio je bend uoči premijere.

Novi singl prati i video spot za čiju je režiju zaslužan Filip Gržinčić, dok produkciju potpisuje Slađana Gržinčić. Spot je sniman u Exportdrvu u Rijeci, a sve su vodili Gržinčić Creative Visuals.

 

Nina Badrić – “Moji ljudi”

Omiljena diva Nina Badrić već mjesecima uveseljava svoju publiku novim pjesmama, pa tako nakon “#onokad” koja i dalje dominira radijskim eterom i strastvene “Kako si”, stiže njezina najosobnija pjesma s nadolazećeg albuma  – “Moji ljudi”

Pjesma dolazi uoči objave Nininog dugoiščekivanog albuma i najavljenog spektakla u Areni Zagreb.

U novom singlu “Moji ljudi”, pjesmama s novog albuma, ali i brojnim drugim Nininim bezvremenskim hitovima publika će imati priliku uživati 30. studenog ove godine na velikom spektaklu u zagrebačkoj Areni kojeg Nina naziva najvećim koncertom svoje karijere.

 

Sergej – “Neke duše”

Nakon što je kao polufinalist i jedan od favorita oduševio izvedbama na The Voice Hrvatska, Sergej Božić potpisao je diskografski ugovor s Universal Music Hrvatska. Ubrzo je zasjao u hvaljenom duetu (“Dan Po Dan“) s Vannom, koja mu je bila mentorica u showu, a čime je najavio i izlazak svoje prve pjesme, odsad globalno dostupne na svim glazbenim platformama.

Sergejev prvi samostalni singl „Neke duše“ jedva je dočekan od strane slušatelja i radijskog etera te od premijernog emitiranja već niže sjajne reakcije. Atmosfera je dodatno začarana pratećim videospotom, a dvadesetogodišnjak najavljuje kako se od njega može očekivati još puno toga jer – već u samom startu iznenadio je pjesmom kakvu nitko od njega nije očekivao!

Pjesma “Neke duše“ nastala je u glazbenoj suradnji Sergeja Božića i Branimira Mihaljevića (koji stoji i iza produkcije) te Nenada Ninčevića koji potpisuje tekst. Uz Branimira, mix snimke supotpisuje Marko Mihaljević, dok iza masteringa stoji Mischa Janisch iz austrijskog studija Sunshine Mastering.

 

Gina – “Tvoje ime”

Nakon uspješnog debitantskog albuma U mojim tajnim notama, Gina predstavlja nježnu novu pjesmu “Tvoje ime”.

Pjesmu “Tvoje ime” Gina je napisala za jednu od najvažnijih osoba u svom životu, osobu koje više nema, ali koja je ostavila takav dubok trag kakav niti vrijeme ne može izbrisati.

Pjesmu prati spot koji je radila zadarska videografkinja Marta Soljačić, a video se naslanja na tekst pjesme i metafore mora. Sniman je na skrivenoj lokaciji uz koju Ginu vežu uspomene na vrijeme provedeno s osobom kojoj je posvećena pjesma.

Moglo bi Vas zanimati