06
ruj
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Sun U, Eric, Alen Đuras i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

SUN U – “Broken Hope”

​​Glazbenica Sanja Šiljković, poznatija pod umjetničkim imenom SUN U radi punom parom te nas je počastila izlaskom novog singla “Broken Home”. 4. je ovo objavljeni singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma koji će ugledati svjetlost dana prvom polovicom 2025.

Iako je javnost prepoznaje kao glazbenicu i producenticu, te vizualnu umjetnicu, Sanja Šiljković u kreativnom procesu sve radi sama. Sviranje i snimanje svih instrumenata, MIDI-ji, programiranje, aranžman, produkcija, tekst i glazba su do sada bili sastavni dio njezinog procesa rada. Sanja je i za ovaj singl, kao i za prijašnje, na sebe preuzela i zadnju tehničku fazu mixa i mastera, te edit video spota.

 

Eric – “Weightless”

Talentirani 23-godišnji kantautor, multiinstrumentalist i producent ERIC predstavlja najnoviju pjesmu “Weightless“! Mladi se miljenik radijskog etera ovog puta prepustio ritmu srca te energičnom pjesmom slušatelje poziva da ostave brige iza sebe, spakiraju ono što ih veseli i dopuste da ih ljubav povede na put u nepoznato.

„Ideja za pjesmu je došla u dahu i opisala sretno zaljubljeno, voljeno stanje koje je zapravo teško jednom riječju opisati u hrvatskom jeziku – doslovan prijevod naslova (Weightless) bio bi bestežinsko – onda kad su sve brige negdje drugdje, a ostaje samo ono što nas veseli i čini ispunjenima”, opisao je ERIC svoj najnoviji singl koji je, kao i pjesme s prvog albuma te singlovi koji su naknadno predstavljeni, nastao u njegovom vlastitom malom glazbenom studiju. U pisanju teksta Ericu se pridružila kolegica Vanessa Ivanković s kojom, ističe, ovo nije prva suradnja.

 

Alen Đuras – “Ostani uz njega”

Nakon predstavljanja na Dori s pjesmom “A Tamburitza Lullaby“ koja se plasirala na visoko peto mjesto i mjesecima nakon toga bila među najemitiranijim pjesmama u hrvatskom eteru, Alen Đuras objavljuje svoj drugi službeni singl – predivnu, emotivnu baladu “Ostani uz njega“.

„Pjesma je nastala prije par mjeseci u boravku Jana Jakovljeva. Pričali smo o tome kako bi mogli raditi zajedno i pisati pjesme i jednostavno nakon par sati je došla ideja za pjesmu. Jan je napisao tekst, a glazbu smo napravili zajedno. Što se tiče produkcije i masteringa, za to je zaslužan Mihovil Šoštarić (Lockroom) koji je unio u pjesmu jednu novu emociju i jako sam sretan što je bio dio ove pjesme. Pjesma govori o boli izgubljene ljubavi i govori o osjećaju izdaje i laži. Ona je na kraju izabrala drugog, a on je povrijeđen i više ne zna hoće li moći vjerovati drugoj ženi“, rekao je Alen.

 

Brain Holidays – “Vajbaj samnom”

Nakon ljetne turneje s jamajčanskom pjevačicom Italee, omiljeni reggae bend Brain Holidays donosi nam popratni videospot za pjesmu “Vajbaj sa mnom”, koja je objavljena u lipnju ove godine i koja na prvu obuzima dobrim vibracijama. To je prvi singl nakon hvaljenog albuma “Jamaican Connection”, snimljenog na sunčanoj Jamajci u svjetski poznatom Tuff Gong studiju Boba Marleya.

Spot je nastao u Ljetnoj školi filma Gunja, projekt je kojeg su 2009. godine pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti, Fakulteta političkih znanosti i osnivači Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), u želji da svoje stečeno znanje prenesu mlađim SKIG-ovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice.

 

Tidal Pull – “Prvo hopni pa reci skoč”

Tidal Pull su pet prijatelja (bez psa) i hrvatski (post big) indie bend koji pjeva na hrvatskom, a svira na engleskom. Početkom godine objavili su već sada hvaljeni album “Kad imamo mirne glave”. Na albumu se nalazi devet pjesama, za snimanje albuma je bila zadužena Anja Tkalec (Rattus Rattus), produkciju potpisuju bend i Mark Mrakovčić, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković.

Singlom “Kad imamo mirne glave” uz gostovanje IDEM-a, najavili su i digitalno deluxe izdanje istoimenog albuma s 11 pjesama, na kojima se uz singl “Kad imamo mirne glave” s IDEM-om nalazi i aktualni singl “Prvo hopni pa reci skoč”. Ovo prošireno izdanje albuma će dobiti i svoje vinilno izdanje krajem godine.

Moglo bi Vas zanimati