12
lis
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Tony Cetinski, Bore Balboa, She Loves Pablo i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Izzy Bobby – “zato što te znam”

Zanimljivi glazbeni projekt Izzy Bobby proizvod je bivšeg gitarista i tekstopisca benda Široke ulice, Borne Ocvirka. Cilj mu je na glazbenu scenu onijeti nešto potpuno novo i svježije, a istovremeno poznato i pomalo alternativno. Pjesma “zato što te znam“ prva je epizoda prve sezone ovog glazbenog projekta i već sada na YouTubeu bilježi lijepe brojke pregleda. Spoj je to iskustva i svježine, a iskustvo je potražio kod Alena Kraljića Kralje, bivšeg gitarista Pips, Chips & Videoclipsa.

Glazbena suradnja rezultirala je prepoznatljivim i modernim rock zvukom koji se veoma lako može povezati i poistovjetiti sa sjetnim stihovima kojima Izzy Bobby vješto piše svoju novu glazbenu priču. Prateći animirani videospot potpisuje mladi i talentirani dizajner Filip Komadina, također bivši član Širokih ulica.

 

Tony Cetinski – “Bijela zastava”

Uoči rasprodanog koncerta u Beogradu i otvorenih novih datuma, 20. i 21.11. u Sava Centru, Tony Cetinski odlučio je sve iznenaditi novim singlom.

Pjesma označava početak suradnje s novim autorima, koji stoje iza pjesme – Vojislav Dragović koji je autor glazbe, a u suradnji sa Milošem Čorlijom nastao je aranžman, dok tekst potpisuje Katarina Ćirić.

 

 

She Loves Pablo –  “The More You Hold Your Breath, The Less You Have”.

Žestoka rock mašina She Loves Pablo nakon prvog singla s novog albuma predstavlja još jednu pjesmu i video – “The More You Hold Your Breath, The Less You Have”. Na pjesmi je, kao i inače, radio cijeli bend, a produkciju, miks i master potpisuje Leonard Klaić. Za spot je zaslužan Hrvoje Baudoin, prijatelj benda koji već dugi niz godina snima She Loves Pablo.

“Mouth For Bore” prethodni je singl kojim su She Loves Pablo najavili izlazak albuma krajem ove godine. Osim što su najavili album, predstavili su i novog basistu Arijana Škapura, publici otprije poznatog po radu u bendovima Como Bluff, Sloanwall i suradnji s Domagojem Šimekom na akustičnom EP-u „I Wash You All, The Best In Life”.

Zagrebački groove rock prvaci već 20 godina čine okosnicu domaće alternativne scene, a zahvaljujući nerijetko rasprodanim neobuzdanim koncertima iznova potvrđuju predispozicije za svjetske pozornice. Svoj upečatljivi zvuk su osim na domaćim, predstavili i na europskim pozornicama.

 

Bore Balboa – “Dalmacija Tunis”

Novi album Bore Balboe jedno je trenutno od najiščekivanijih izdanja domaće hip hop/trap scene, a najavljuje ga singl “Dalmacija Tunis“ čije stihove potpisuje Bore, glazbu i produkciju Peki dok je za miks i mastering bio zadužen Lockroom.

 

Mayales – “Odrasti, udaj se”

“Ovo je izazov na neku drugu foru, zabavan ali ništa manje zahtjevan”, ovako je Petar Beluhan komentirao novu pjesmu “Odrasti, udaj se”, treći singl s kojim Mayales nastavlja otkrivati svoju boutique pop fazu, odnosno objavljivati nove pjesme poletnog i radiofoničnog duha – na svoj prepoznatljiv način.  “Nakon što smo završili Domovinu počeli smo razgovarati o tome da se neko vrijeme posvetimo pop pjesmama koje bi eventualno brže komunicirale sa slušateljem odnosno funkcionirale kao idealna mjuza u nekom šarenom neo-hippy butiku. Koliko smo u tome uspjeli neka odlučuju drugi, a mi ćemo se još neko vrijeme baviti tom idejom zato što je izazovna. Nije lagano napraviti pametnu pop pjesmicu a da ne ‘izvadiš iz sebe’ najbolje što imaš i znaš”, nadodao je Petar.

“Odrasti, udaj se” odlikuje mantričan plesni ritam zavijen u gusti aranžman i mnoštvo neobičnih zvukova te melankoličnu melodiju i glas samog autora, Petra Beluhana, koji ovdje predstavlja pomalo drugačiji pogled na prekid velikih ljubavnih priča.

Moglo bi Vas zanimati